Επικαιρότητα

Αγωνία για την τύχη του Μητροπολίτη Χαλεπίου

Στα χέρια των Σύρων ανταρτών που τον απήγαγαν παραμένει για δεύτερο 24ωρο ο Μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος. Οι δράστες φέρονται να δολοφόνησαν (!) τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.

Ενέργειες για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου καταβάλει η Ελλάδα. Τα ίχνη του κ. Παύλου χάθηκαν την Δευτέρα κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία όταν ένοπλοι Σύροι αντάρτες επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αργά χθες το βράδυ ενημέρωσε, ήδη, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου.

Μαζί του ήταν και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Γρηγόριος (Γιοχάνα Ιμπραχίμ), ενώ φέρονται ως νεκροί (!) ο οδηγός και ο διάκονος του κ. Παύλου.

Αμέσως, με εντολή του κ. Σαμαρά ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε από τους ομολόγους του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, να συνδράμουν στην επιχείρηση εντοπισμού και απελευθέρωσης των δύο Μητροπολιτών.

Από την πρώτη στιγμή, η Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, τον οποίο ενημερώνει για την εξέλιξη των ερευνών, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι δύο ιεράρχες απήχθησαν από ενόπλους στη διαδρομή προς το Χαλέπι, όπου κατευθύνονταν στο πλαίσιο ανθρωπιστικής αποστολής.

Μιλώντας πριν λίγους μήνες στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης κ. Γρηγόριος είχε είπε ότι «εκατοντάδες οικογένειες χριστιανών έχουν εγκαταλείψει το Χαλέπι, επειδή δέχονται επιθέσεις και πέφτουν θύματα απαγωγής, προκειμένου να πληρώνουν λύτρα οι συγγενείς τους…».

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x