Επικαιρότητα

Αγωνίζεται, διεκδικεί και θέλει να συνεχίσει…

Ημερίδα ενημέρωσης των δυσκολιών που στέκονται εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του διοργανώνει το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ που εδώ και 35 χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες του σε νέους και νέες με νοητική υστέρηση.

Στην Ελλάδα της κρίσης, πολλές φορές ακόμη μεγαλύτερες είναι οι λεγόμενες παράπλευρες απώλειες. Εκείνες δηλαδή, που δεν γίνονται αντιληπτές από το κάθε σπιτικό, την κάθε μία τσέπη ξεχωριστά, αλλά αφορούν μια… μειοψηφία. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με το ότι ορισμένοι χώροι και οι άνθρωποί τους συχνά λόγω ήθους και προσωπικής αξιοπρέπειας δεν συνηθίζουν να προχωρούν σε δράσεις που μπορεί να θεωρηθούν ακραίες προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Η περίπτωση του ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ είναι τέτοια. Μετά από 35 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στον ιδιαίτερο χώρο της ειδικής αγωγής, αντιμετωπίζει προβλήματα τα οποία αντανακλώνται στους εργαζόμενούς του και τελικά μετακυλίονται μοιραία στους σπουδαστές του… Στους δεκάδες νέους και τις νέες με νοητική υστέρηση που καθημερινά καλλιεργούν δεξιότητες μέσα από τα προγράμματα και τα εργαστήριά του.

Οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες του αποφάσισαν με το δικό τους, σεμνό και δίχως κραυγές τρόπο, να κοινοποιήσουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τόσο το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, όσο και ο χώρος γενικότερα και το κάνουν μέσα από μια ημέρα δράσης την Πέμπτη, 11 Ιουνίου, για την οποία μπορείτε να μάθετε περισσότερα από το παρακάτω δελτίο Τύπου:

«Το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ λειτουργεί 35 χρόνια. Εκπαιδεύει 100 νέους/ες με νοητική υστέρηση στα δικαιώματά τους, στην κοινωνική ενσωμάτωσή τους, στην επαγγελματική τους ένταξη, στην αυτονομία τους.

Σήμερα έχει δυσκολίες στη λειτουργία του. Καθυστερεί τη μισθοδοσία στους εργαζόμενούς του, που εργάζονται ευσυνείδητα.

Του οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ, την κρατική επιδότηση και από εκτελεσμένα ευρωπαϊκά προγράμματα, πάνω από 300.000 Ευρώ.

Τις αντιμετωπίζει δημιουργικά. Αγωνίζεται, διεκδικεί και συνεχίζει την προσφορά του. Χρησιμοποιεί αυτή τη δύσκολη στιγμή για να ενημερώσει, να συζητήσει και να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές του.

Κάνει την κρίση εκπαιδευτική διαδικασία, καλλιεργεί την άσκηση των δικαιωμάτων των σπουδαστών του, τους ασκεί να είναι ενεργοί πολίτες.

Διεκδικεί το δικαίωμα να υπάρχει, που είναι δικαίωμα των σπουδαστών του να εκπαιδεύονται, να γίνονται αυτόνομοι.

Προσκαλεί τους φίλους και υποστηρικτές του να συνδράμουν, διοργανώνει μια ημέρα δράσης την Πέμπτη 11 Ιουνίου για να συζητήσει και να δημοσιοποιήσει την κατάστασή του δίνοντας το λόγο σε ολόκληρη την κοινότητα του ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ».

Το πρόγραμμα:

09:00-11:00 Γενικές Συνελεύσεις ανά εργαστήριο
Ομάδες εργασίας:
Δ.Σ. «Μαργαρίτα»
Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων
Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων
Επιτροπή Εργαζομένων Σπουδαστών ΕΕΑ Μαργαρίτα

11:00-11:30 Διάλειμμα

11:45-13:00 Γενική Συνέλευση: Παρουσίαση αποτελεσμάτων από τις ομάδες εργασίας και τα Εργαστήρια

13:00-13:30 Μουσική

13:30-13:45 Κλείσιμο ομάδων

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x