Ελλάδα

Αιώνια πιστός ο Διαμαντίδης!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν βρήκε ποτέ έναν… καλό λόγο να αφήσει τον Παναθηναϊκό και γιατί να το κάνει όταν ο ίδιος εξηγεί ότι οι «πράσινοι» καλύπτουν απολύτως τις φιλοδοξίες του.

Σε γαλλικό περιοδικό μίλησε ο Δημήτρης Διαμαντίδης εκφράζοντας την απόλυτη αφοσίωση του στον Παναθηναϊκό. Ο αρχηγός των «πράσινων» κρατώντας όπως συνηθίζει χαμηλό προφίλ ανέφερε ότι ποτέ δεν βρήκε έναν καλό λόγο να αφήσει την ομάδα του, τονίζοντας παράλληλα πως κάτι τέτοιο δεν χρειάστηκε καθώς το «τριφύλλι» είναι από τους συλλόγους που ικανοποιούν τις φιλοδοξίες κάθε παίκτη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Καστοριανός γκαρντ

- Είσαι ένας θρύλος του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μπορείς να μου πεις πότε ένιωσες ότι μπορείς να παίξεις σε αυτό το επίπεδο;

«Πρώτα από όλα δεν αισθάνομαι ότι είμαι θρύλος ή οτιδήποτε τέτοιο. Είμαι ένας παίκτης που προσπαθεί να κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από αυτό.
Σε ό,τι αφορά στο επίπεδο, είναι κάτι που έχει να κάνει με την ομάδα που παίζω. Όταν υπογράφεις σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός ξέρεις ότι θα αγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο. Έχει να κάνει με την ομάδα, με οποιονδήποτε μπορεί να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί με αυτή τη φανέλα».

- Για δέκα χρόνια φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού και πριν από αυτό για πέντε χρόνια αγωνιζόσουν στον Ηρακλή. Ποτέ δεν θέλησες να δοκιμάσεις να παίξεις σε ένα άλλο πρωτάθλημα;

«Ειλικρινά, όχι! Έχω απαντήσει πολλές φορές σε ανάλογες ερωτήσεις στο παρελθόν, ότι είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Και για να το πάω πιο... μακριά, είμαι σε μια ομάδα που μπορεί να καλύψει κάθε φιλοδοξία που κάθε παίκτης μπορεί να έχει. Οπότε γιατί ν' αφήσω τον Παναθηναϊκό για να πάω σε άλλη ομάδα; Ποτέ δεν βρήκα έναν αρκετά καλό λόγο για να αφήσω την ομάδα».

- Πέρυσι, ένας θρύλος της Ελλάδας ήταν κόουτς στην Γαλλία (Παναγιώτης Γιαννάκης στη Λιμόζ). Τα Μέσα Ενημέρωσης και οι φίλαθλοι μιλούσαν για σένα. Είχες επαφές με τη Λιμόζ ή ήταν απλά δικό τους όνειρο;

«Όχι. Κανείς από τη Λιμόζ δεν μίλησε μαζί μου. Ποτέ δεν είχα προσφορά από την ομάδα».

- Φέτος, είναι πιθανό να κατακτήσετε το ελληνικό πρωτάθλημα. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα μπροστά από τις υπόλοιπες ομάδες. Πώς βλέπεις το τέλος της σεζόν;

«Η κανονική διάρκεια πλησιάζει στο τέλος της. Έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και συνεχίζουμε. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους τελικούς. Η φιλοσοφία μας είναι να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Τίποτα πιο μακριά από αυτό. Το δεδομένο είναι ότι θα προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για μια δυνατή σειρά παιχνιδιών απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο».

- Στην Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα, η Μιλάνο, η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ είναι πολύ δυνατές ομάδες, αλλά έχετε κάποιες ευκαιρίες να κερδίσετε. Τι πιστεύεις εσύ;

«Η Ευρωλίγκα είναι το ανώτερο επίπεδο που θα μπορούσες να αγωνιστείς στην Ευρώπη. Φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ζήσαμε μια πραγματικά ανταγωνιστική σεζόν, με πολλές καλές ομάδες και καλούς παίκτες. Κάποιες ομάδες είναι σχετικά νέες, με πολύ ισχυρό κίνητρο και μερικές παραδοσιακές. Η τελική εντύπωση είναι πως πρόκειται για μια πολύ δυνατή διοργάνωση, που προκαλεί τους φιλάθλους να την παρακολουθήσουν».

- Έχει κατακτήσει όλα τα τρόπαια (εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006). Ποιo τρόπαιο θέλεις τώρα;

«Από τη στιγμή που πλέον δεν παίζω στην Εθνική ομάδα, οι στόχοι μου έχουν να κάνουν πάντα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Και δεν διαφέρουν από αυτούς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και από αυτούς που θα έχουμε στο μέλλον. Όταν παίζεις για τον Παναθηναϊκό, ο στόχος είναι να πανηγυρίζεις τίτλους. Έχουμε σκοπό να κάνουμε το ίδιο και τη φετινή σεζόν».

- Η καλύτερη και η χειρότερη ανάμνησή σου;

«Η καλύτερή μου ανάμνηση ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 με την Εθνική ομάδα των ανδρών. Και η πρώτη φορά που πανηγύρισα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Αθήνα το 2007. Μια από τις χειρότερες ήταν ο πρόωρος αποκλεισμός μας από την Ευρωλίγκα το 2010. Ήταν ένας αποκλεισμός που δεν είχαμε μάθει να ζούμε. Την επόμενη μέρα, οι φίλαθλοί μας ήρθαν στο ΟΑΚΑ στην προπόνηση και μας είπαν πως θα είναι πάντα δίπλα μας. Ήταν μια μαγική στιγμή».

- Όταν συναντήσεις τον νέο Δημήτρη, στην αρχή της καριέρας του, ποια συμβουλή θα του έδινες;

«Να προπονείται, να προσέχει τον εαυτό του, να τον προετοιμάζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν ξέρω. Τα απλά πράγματα έχουν σημασία».

- Για να κλείσουμε τη συνέντευξη, μπορείς να διαλέξεις έναν άλλον θρύλο του μπάσκετ με τον οποίο θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Πάντα μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε ο Φάνης Χριστοδούλου. Ένας all around παίκτης που έκανε πολλά πράγματα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x