sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Αιώνιοι» για τα... πανηγύρια

Όταν η εξέδρα «πάλλεται» από μακρόσυρτα «γκοοοοολ», οι σκόρερ ψάχνουν τον δικό τους τρόπο για να εκδηλωθούν. Δείτε τους πιο ξεχωριστούς πανηγυρισμούς «αιωνίων», που μας έκαναν να φωνάξουμε πιο δυνατά.

Η γλώσσα του Σισέ, ο… κουλ Τζεμπούρ, η φανέλα που δεν κατάφερε να βγάλει ποτέ ο Ολιβάρες, το σκαρφάλωμα του «Μανώλη» στα κάγκελα, ο εκνευρισμός του Μπάγεβιτς με τον Μαυρογενίδη και οι… ντρίμπλες του Τζόλε.

Το sport-fm.gr έψαξε, βρήκε, θυμήθηκε και σας θυμίζει τους 12 πιο χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς τα τελευταία 20 χρόνια σε ντέρμπι «αιωνίων» στο πρωτάθλημα με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό!

Ο... ασυγκράτητος Ολιβάρες


Η... τρέλα του, αναμφισβήτητη, κατά τη διάρκεια της τετραετούς παραμονής του στην Ελλάδα. Και ο πανηγυρισμός του στο ντέρμπι που έγινε στο ΟΑΚΑ, την περίοδο 1999-2000, επιβεβαιώνει ιδανικά αυτό που είχε πει ο Άγγελος Αναστασιάδης κατά την κοινή τους θητεία στον ΠΑΟΚ. «Αυτός ο παίκτης... παίζει με τρελόχαρτο». Ο λόγος για τον Πέρσι Ολιβάρες.



Η συνεργασία του Ολιβάρες με τον Κριστόφ Βαζέχα στο δεύτερο γκολ του ίδιου ματς φαίνεται πως... μετέφερε λίγη απ' την τρέλα του Περουβιανού στον Πολωνό. Αλλιώς δεν εξηγείται ο πανηγυρισμός της -συνήθως- ήρεμης δύναμης του Παναθηναϊκού, με τα πόδια του να κινούνται προς κάθε κατεύθυνση και τα χέρια του να δείχνουν με μανία την πλάτη και το όνομά του.



Ο... χορός του Καραπιάλη


Στο επεισοδιακό ντέρμπι του ΟΑΚΑ (1998-'99, 2-4), ο Βασίλης Καραπιάλης πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης (2-2) για τον Ολυμπιακό, κουνάει σε τρελούς ρυθμούς χέρια και πόδια και «χάνεται» στην αγκαλιά των συμπαικτών του.



Ο «Μανώλης» στα... σίδερα


Το «δέσιμο» του Εμάνουελ Ολισαντέμπε με τον κόσμο του Παναθηναϊκού έχει μείνει στην ιστορία. Ηλίου φαεινότερον, όταν στη δεύτερη χρονιά του στα «πράσινα» σκαρφάλωσε στα κάγκελα, μετά το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού με σκορ 3-2.



Αν το 2002 ήθελε την «αγκαλιά» του κόσμου, στο ντέρμπι της προηγούμενης σεζόν, στη Λεωφόρο, δεν ήθελε κανέναν. Μόλις άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, έτρεξε μακριά απ' όλους, ύψωσε το δάχτυλο και μόνο ο Σωτήρης Κυργιάκος κατάφερε να τον σταματήσει.



Ο εκνευρισμός του Μπάγεβιτς


Ο Δημήτρης Μαυρογενίδης σκόραρε και έτρεξε να πανηγυρίσει μαζί με τον κόσμο του -φιλοξενούμενου στο ΟΑΚΑ- Ολυμπιακού, όμως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε διαφορετική άποψη. Δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του, χτύπησε καρέκλες, φώναξε και διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αντίδραση, που θα κόστιζε μια κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ομάδας του.



Η... αποθέωση Μιραλάς και Μαυρία


Με αντίστοιχο τρόπο πανηγύρισαν το τέρμα που πέτυχαν οι Χάρης Μαυρίας και Κέβιν Μιραλάς. Άνοιξαν το σκορ, σύρθηκαν στο έδαφος και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Ο Μιραλάς την περίοδο 2011-12 και ο Μαυρίας έναν χρόνο αργότερα.





Ο Τζεμπούρ είναι... κουλ


Με χαλαρό -ή για κάποιους ειρωνικό- τρόπο πανηγύρισε ο Ραφίκ Τζεμπούρ το πρώτο απ' τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ το 2012-13. Ο «τρομοκράτης» έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και προχωρώντας με αργό βήμα κοίταξε... ψηλά.



Ο «άπιαστος» Τζόρτζεβιτς


Δεν ντρίμπλαρε αντιπάλους, αλλά... συμπαίκτες ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, απέφυγε όποιον προσπάθησε να τον συγχαρεί και πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα της ισοφάρισης (2-2) στο ντέρμπι της 18ης Απριλίου του 2004.



Κι αν στην πρώτη περίπτωση ο Τζόλε... πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, δύο χρόνια αργότερα τον σταμάτησε ο Νασίφ Μόρις. Ο Αφρικανός αμυντικός των «πράσινων», μετά την επίτευξη του γκολ, κλώτσησε τον Τζόρτζεβιτς, ο οποίος έμεινε στο έδαφος να σφαδάζει, αντί να πανηγυρίζει.



Χωρίς Σισέ, δεν γίνεται...


Μία απ' τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητες που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην έχει αφήσει το στίγμα του σε πανηγυρισμούς των «αιωνίων». Ο Τζιμπρίλ Σισέ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο ΟΑΚΑ, φώναξε, έβγαλε... γλώσσα, έσφιξε μύες και στράφηκε στον κόσμο για «συμπαράσταση».



Επιμέλεια: Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x