Πόλο

«Αιώνιοι» και στο πρωτάθλημα!

Ξανά σε τελικό -μετά απ’ αυτόν του Κυπέλλου- θα βρεθούν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μετά την επικράτηση των «πράσινων» επί του Εθνικού (9-7) και στο δεύτερο ματς της σειράς του πρωταθλήματος.

Τελικούς «αιωνίων» στο πόλο ανδρών δεν είχαμε δει ούτε στο πρωτάθλημα, ούτε στο κύπελλο. Φέτος, όμως, θα δούμε τον δεύτερο!

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν την πρόκριση επί του Εθνικού, κατακτώντας τη δεύτερη νίκη στη σειρά των ημιτελικών και θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τους «ερυθρόλευκους» που νωρίτερα απέκλεισαν τη Βουλιαγμένη.

Έτσι, μετά τον τελικό του Κυπέλλου, οι δύο ομάδες θα μετρήσουν ξανά τις δυνάμεις τους στη σειρά των τελικών του πρωταθλήματος, όπου θα δώσει το παρών ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία του. Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη (27/5) στο Παπαστράτειο.

Στα αγωνιστικά, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τα ηνία και τον Εθνικό να ισοφαρίζει. Οι «πράσινοι» άρχισαν να «ξεφεύγουν» λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, φτάνοντας στο +2 (7-5), όμως οι φιλοξενούμενοι -με τον Καρούντζο σε φοβερή μέρα- ισοφάρισαν (7-7) στην αρχή της τρίτης περιόδου. Από κει και πέρα, στο επίκεντρο ήταν οι σφιχτές άμυνες, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ξανά δίχτυα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε της περιόδου.

Ο Χαραλαμπόπουλος στα μέσα του τελευταίου οκταλέπτου έκανε το 9-7. Ο Εθνικός από κει και πέρα δυσκολεύτηκε να βρει λύσεις, με τον Κουτσιαλή, μάλιστα, να μη σκοράρει απ’ το πέναλτι και τον Μπεριστιάνο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 4-3, 1-1, 1-0
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καλογεράκος 2, Κουρλιάφτης 2, Δερμιτζάκης 1, Παπαδόγκωνας 1, Θεοδωρόπουλος 1, Αφρουδάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Κουτσιαλής 4, Βουλγαράκης 1, Γ. Κόχειλας 1, Καρούντζος 1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x