Euroleague

Αιχμές Βατούτιν για Παναθηναϊκό!

Με τα χειρότερα λόγια μίλησε στο ρωσικό Τύπο ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, για τη… φιλοξενία που είχε η ομάδα της Μόσχας στο ΟΑΚΑ, στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, δήλωσε στην ιστοσελία «sport-express.ru» πως κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την τελευταία αγωνιστική του TOP 16 της Ευρωλίγκας, οπαδοί του «τριφυλλιού» πετούσαν μπουκάλια στους Μοσχοβίτες και έφτυναν τον πάγκο τους. Στη συνέχεια, ο «ισχυρός άνδρας» της «ομάδας του στρατού» έπλεξε το εγκώμιο του Θοδωρή Παπαλουκά, λέγοντας –μεταξύ άλλων- πως έχει ηγετικές ικανότητες που σπάνια συναντά κανείς σε άλλους παίκτες.

«Υπάρχουν κάποια περιστατικά που δεν μπορείς να διαγράψεις. Για παράδειγμα, δύο από τις τέσσερις ήττες που έχουμε από τον Παναθηναϊκό είναι στον τελικό της Ευρωλίγκας. Ο Ετόρε Μεσίνα δεν το έχει ξεχάσει αυτό και γι’ αυτό προσπάθησε να μεταφέρει ένα μήνυμα στους καινούριους παίκτες: στην Αθήνα να πάνε μόνο για τη νίκη», δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν, ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά των φίλων του Παναθηναϊκού στο πρόσφατο ματς στο ΟΑΚΑ:

«Παρά τις καλές σχέσεις που έχουμε με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αυτές δεν φάνηκαν στο παρκέ. Ελπίζω να εξετάσει η Ευρωλίγκα τη συμπεριφορά που είχαν οι Έλληνες οπαδοί. Κάτι αντίστοιχο είχαμε και πέρυσι, στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, όπου οπαδοί του Παναθηναϊκού μας πετούσαν μπουκάλια. Τώρα στο ΟΑΚΑ, πάλι τα ίδια έκαναν, ενώ έφτυναν και τον πάγκο της ομάδας, παρά το γεγονός πως υπήρχε απόσταση από την κερκίδα. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα που παραβιάστηκαν οι κανονισμοί, όπως όταν κάναμε επιθέσεις στο γήπεδο ακούγοταν συνεχώς μία σειρήνα. Οι άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου, αντί να μας προστατεύουν από τα αντικείμενα, κατά τη διάρκεια που οι παίκτες μας εκτελούσαν βολές τους έβριζαν και εκείνοι. Αντιμετωπίσαμε μία “πολεμική” ατμόσφαιρα και είμαι χαρούμενος που επιβιώσαμε».

Για το γεγονός πως η ΤΣΣΚΑ αρχικά αποδέσμευσε τον Ντρου Νίκολας, στη συνέχεια έπραξε το ίδιο με τον Ντιόντε Κρίστμας και κατέληξε στον Θοδωρή Παπαλουκά: «Το καλοκαίρι ψάχναμε για έναν καλό σουτέρ. Λόγω της έλλειψης των ελεύθερων παικτών, στραφήκαμε στον Ντρου Νίκολας, ο οποίος δεν ήταν και η ιδανική λύση. Γενικά, στην Ευρώπη υπάρχουν λίγοι παίκτες σε αυτό το είδος: ο Κάρολ της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ναβάρο της Μπαρτσελόνα και ο Σπανούλης του Ολυμπιακού. Ωστόσο, εκτός από την επίθεση μας ενδιαφέρει και η άμυνα, γι’ αυτό σκεφτήκαμε να αποκτήσουμε τον Παπαλουκά. Τέλη Ιανουαρίου τον κάλεσα και του προσέφερα συμβόλαιο, αλλά ο ίδιος το αρνήθηκε, λέγοντας πως θα έπρεπε να το κερδίσει, δείχνοντάς μου με αυτόν τον τρόπο πως δεν ήρθε στη Μόσχα για τα χρήματα. Είναι παίκτης-κομπιούτερ. Με το που ήρθε, στην πρώτη προπόνηση είχε πέντε ασίστ. Ο “Τεό” δουλεύει όσο κανείς, ενώ έχει φοβερές ηγετικές ικανότητες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x