Στίβος

«Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω»

Ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει ο Νίκος Ξενικάκης το 7.99 που σημείωσε την Κυριακή στο μήκος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Νέων στα Τρίκαλα.

Ο 20χρονος πρωταθλητής σημείωσε μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ελλάδα και «έπιασε» το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω, δεν περίμενα πως θα καταφέρω να κάνω μια επίδοση τόσο μεγάλη. Εννοείται πως ήμουν καλά και είχα στο μυαλό μου να "κυνηγήσω" ένα άλμα πάνω από τα 7.80, όχι, όμως, κάτι τόσο καλό», τόνισε ο ίδιος στο επίσημο site του ΣΕΓΑΣ, συμπληρώνοντας πως: «Ήταν αυτό που λέμε το…τέλειο άλμα. Μπήκα γρήγορα και τεχνικά, δεν έκανα λάθη, οπότε βγήκε μια μεγάλη επίδοση. Βοήθησε και το γεγονός ότι δεν είχε αέρα και δεν είχε πολύ ζέστη. Βέβαια είχε βρέξει, όμως, αυτό δεν με ενόχλησε. Βέβαια μετά το 7.99, δεν ήμουν σε θέση να κάνω άλλο άλμα, καθώς αποσυντονίστηκα και ενθουσιάστηκα τόσο, που δεν ήταν δυνατό να λειτουργήσω».

Ο Ξενικάκης κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο και σπουδάζει στη Θεσσαλονίκη, όπου γυμνάζεται με τον Νίκο Στυλιανίδη, σε συνεργασία με τον Μιχάλη Φιλανδαράκη. «Η Θεσσαλονίκη είναι πολύ ωραία πόλη και η συνεργασία με τον προπονητή μου πολύ καλή. Υπάρχει στενή συνεργασία και με τον προπονητή μου στην Κρήτη, τον Μιχάλη Φιλανδαράκη.

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να ξεπεράσω ένα πρόβλημα που έχω στα πλευρά μου από μια κόντρα στη βαλβίδα σε προπόνηση της περασμένης εβδομάδας. Λογικά, θα κάνω τον επόμενο αγώνα μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, ενώ πλέον υπάρχει και η πρόκληση της Ζυρίχης, όπου έχω ως στόχο να μαζέψω όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x