Διονύσης Δεσύλλας

Ακόμη κι έτσι, «ΠΑΟ μπορείς»

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό «χτύπημα» της διαιτησίας στον Παναθηναϊκό, αλλά και τη συνέχεια των «πράσινων» με τους τρεις «τελικούς» στο Europa League.

Ας τα βάλουμε κάτω. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να έχει μαζέψει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς από τα εκτός έδρας παιχνίδια με Θέλτα και Σταντάρ αν η διαιτησία δεν είχε βάλει το χεράκι της. Πρώτο ο Ιταλός Λούκα Μπάντι που στο Βίγκο δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Βίκτορ Ιμπάρμπο και αποβολή στον αμυντικό και τώρα ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι, ο οποίος χθες συμβουλεύτηκε τον βοηθό γραμμής και επί της ουσίας χάρισε το γκολ της μείωσης του σκορ στους Βέλγους για να αλλάξει στη συνέχεια η εικόνα του παιχνιδιού.

Αυτά δεν τα γράφουμε γιατί έχουμε κάποια διάθεση γκρίνιας. Ούτε γιατί θέλουμε σώνει και ντε να στεκόμαστε στους διαιτητές, αφήνοντας στην άκρη το αγωνιστικό. Αλλά θα πρέπει, επιτέλους, να γίνει κατανοητό απ' όλους το εξής: Εμείς, οι δημοσιογράφοι δηλαδή, δεν φτιάχνουμε τα γεγονότα. Απλώς, τα μεταφέρουμε και τα σχολιάζουμε.

Είναι, λοιπόν, γεγονός ότι και χθες ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε κατάφωρα από τη διαιτησία και η αποστολή της ομάδας επέστρεψε στην Αθήνα με τον ένα βαθμό, αντί για τους τρεις. Και μπορεί στο ποδόσφαιρο να γίνονται όλα, αλλά ήταν τέτοια η εικόνα του παιχνιδιού που με το 0-2 στο ημίχρονο και χωρίς να έχει απειληθεί ούτε μια φορά το "τριφύλλι", πολύ δύσκολα δεν θα έπαιρνε τη νίκη. Το διαιτητικό έγκλημα στέρησε από τον Παναθηναϊκό ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό "διπλό".

Ας είναι. Η ζωή συνεχίζεται. Και επιβάλλει στον Παναθηναϊκό να κοιτάξει την ευρωπαϊκή του συνέχεια, αρχής γενομένης από το εντός έδρας παιχνίδι με τη Σταντάρ σε δυο εβδομάδες στο γήπεδο της Λεωφόρου. Από εδώ και πέρα, σε κάθε αγώνα η νίκη είναι αναγκαία. Ελπίδες για πρόκριση υπάρχουν και με τα όσα έχουμε δει στον πρώτο γύρο του ομίλου, λέμε με σιγουριά ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να την πάρει, κάνοντας, πια, την υπέρβαση. Δεν είναι εύκολο, όχι, όμως, και ακατόρθωτο. Οι τρεις "τελικοί" είναι μπροστά του, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά ο Αντρέα Στραματσόνι και οι ποδοσφαιριστές του.

*Οι πράσινοι κάνουν παύση από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κοιτάζουν το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βέροια. Δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τον Παναθηναϊκό. Εναν Παναθηναϊκό που θα ψάξει την επιστροφή στις νίκες, έχοντας πολλά προβλήματα. Νοκ άουτ οι Ζέκα, Σάμπα και πιθανότατα ο Λεντέσμα. Το τριφύλλι καλείται να παλέψει και κόντρα στις "πληγές" του για να πάρει το "διπλό" που θα το διατηρήσει σε τροχιά τίτλου και θα επαναφέρει την ηρεμία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x