Ελλάδα

Ακόμη θυμάται το 2006…

Ο μεγάλος Γκάρι Πέιτον δεν έχει ξεχάσει το ελληνικό θαύμα του 2006 και μιλά στη SportDay για αυτό, τη μεγάλη καριέρα του, το παρελθόν και το μέλλον του ΝΒΑ λίγες μέρες πριν έρθει στην Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ κατέκτησαν χθες το Παγκόσμιο Κύπελλο με εμφατικό τρόπο συνεχίζοντας έτσι το αήττητο σερί τους που άρχισε μετά το χαμένο ημιτελικό του 2006 απέναντι στην Ελλάδα. Ο Γκάρι Πέιτον μίλησε στη SportDay εν όψει της άφιξής του στη χώρα μας στο πλαίσιο της περιοδείας «NBA 3X» ως καλεσμένος του OTE TV.

Ο θρυλικός γκαρντ, που έγινε γνωστός για τα alley hoop με τον Σον Κεμπ στους Σόνικς, την εξαιρετική του άμυνα που του χάρισε τοπ προσωνύμιο «το γάντι», αλλά και τον τίτλο που κατέκτησε το 2006 με το Μαϊάμι, αναφέρθηκε στη μεγάλη καριέρα του, το παρελθόν, αλλά και το μέλλον του ΝΒΑ.

Αναλυτικά, ο Γκάρι Πέιτον μίλησε για:

-το τι κρατά από την καριέρα του: «Δεν χωράει αμφιβολία ότι ένα πρωτάθλημα είναι ένα πρωτάθλημα. Ήταν κάτι ξεχωριστό στην καριέρα μου. η κορυφή είναι αυτό που επιζητούν όλοι. Αλήθεια, όμως. είναι ότι θα ήθελα να είχα πάρει πρωτάθλημα με το Σιάτλ, όπου και πέρασα τα περισσότερα μπασκετικά μου χρόνια».

-το τι του έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη: «Οι φιλίες που έκανα είναι από τα σημαντικότερα πράγματα, που προέκυψαν. Ειδικά η φιλία μου με τον Τζον Στόκτον είναι τεράστια. Είναι σαν αδερφός μου. Και ήταν και παικταράς. Καλύτερος από μένα. εννοείται. Ήταν μοναδικός, ήξερε πού να κατευθύνει το παιχνίδι. Ήταν απίστευτος πλέι μέικερ και μου έμαθε πάρα πολλά».

-το ποιον θεωρεί κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών: «Έχουν παίξει τεράστιες προσωπικότητες στο NBA. Η άποψή μου είναι ότι ο καλύτερος είναι ο Μάτζικ Τζόνσον. Ένα πολύ μεγάλο κορμί, που έκανε τα πάντα μέσα στο παρκέ, ένας πλέι μέικερ, ένας all around παίκτης, ο οποίος ήξερε πώς να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του, πώς να στήσει την ομάδα του στο παρκέ».

-το φαβορί για τον τίτλο στο νέο πρωτάθλημα του ΝΒΑ: «Οι Καβαλίερς πήραν τον Λεμπρόν και τον Λοβ και σαφώς ανέβασαν κατακόρυφα την ποιότητά τους. Έχουν, εκτός των άλλων, όμως, ένα σημαντικό πρόβλημα, που έχει να κάνει με τη front line. Σε αυτή τη γραμμή δεν είναι τόσο δυνατοί. Εγώ πιστεύω ότι και πάλι οι Σπερς έχουν τον πρώτο λόγο και μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το γιατί».

-το τι γνωρίζει για το ελληνικό μπάσκετ: «Δεν ξέρω κάποιον παίκτη ή κάποια ομάδα από τη χώρα σας. Γενικώς, όμως. Είναι γνωστό σε όλους ότι η μπασκετική φήμη της Ελλάδας παγκοσμίως είναι πολύ μεγάλη. Και βεβαίως θυμάμαι το Μουντομπάσκετ του 2006, όταν μας είχατε κερδίσει. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι εκείνο για την Εθνική σας ομάδα. Ανυπομονώ να έρθω και να δω σημαντικά ταλέντα. Εκείνο που δεν αμφισβητείται επίσης είναι ότι το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει ανέβει πάρα πολύ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x