Επικαιρότητα

Ακυρώθηκε η συνάντηση Παυλόπουλου-Ερντογάν

Επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών που μετέχουν στην Παρευξείνια Συνεργασία.

Ακυρώθηκε η συνάντηση που επρόκειτο να έχει στην Κωνσταντινούπολη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της συνόδου των χωρών που μετέχουν στην Παρευξείνια Συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε τις συναντήσεις τόσο με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μεντβέντεφ όσο και με τον Μολδαβό ομόλογό του.

Η τουρκική πλευρά πρότεινε αντί του Ταγίπ Ερντογάν, η συνάντηση να γίνει μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, όμως η ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκε.

Ωστόσο, από την ελληνική αποστολή που συνοδεύει τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζουν ότι η ακύρωση της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν αποτελεί ένδειξη επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ή μήνυμα δυσαρέσκειας του προέδρου της Τουρκίας προς την Αθήνα.

Επισημαίνεται, ότι η επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κωνσταντινούπολη είναι η πρώτη που πραγματοποιεί αρχηγός του ελληνικού κράτους μετά το 1952, όταν είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία ο τότε βασιλιάς Παύλος.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x