Αλέξης Σαββόπουλος

Mid-term exams… για τις ομάδες του Πρίφτη και του Αναστόπουλου

Μερικές πρόχειρες διαπιστώσεις, εν είδει απολογισμού, πρακτική που συνηθίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Μερικές πρόχειρες διαπιστώσεις, εν είδει απολογισμού, πρακτική που συνηθίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Εκκινώντας από τον μπασκετικό Άρη που μας έδωσε χθες την τελευταία αγωνιστική αφορμή για το 2016.

Με την 7η σερί νίκη του απέχει πλέον μια από την 3η ΑΕΚ την οποία αντιμετωπίζει στις 7\01 και έχει την ευκαιρία να πατήσει στην μοναδική διαθέσιμη θέση που αφήνουν χρόνια τώρα Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην ελληνική basketleague.

Στην Ευρώπη έχει διαδοχικά Μπάνβιτ εκτός και Νίμπουργκ εντός με στόχο την 2η θέση που δίνει το πλεονέκτημα για τη συνέχεια. Από την Νίμπουργκ ο Άρης θυμίζω είχε ηττηθεί 87-79. Παράλληλα στις 14/01 υποδέχεται αυτή τη φορά την ΑΕΚ για το κύπελλο σε παιχνίδι must win με έπαθλο την παρουσία στον τελικό της διοργάνωσης.

Δυο, κοινώς, διαβολοεβδομάδες για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη που το ξεκαθάρισε πλέον ότι μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Μαρμπλ, δεν θα αποκτηθεί άλλος αμερικανός.

Η ισχύς εν τη ενώσει και εκ των… έσω. Ρίσκο ή όχι η απόφαση κόουτς και διοίκησης θα κριθεί εκ των αποτελεσμάτων. Προσώρας το πρόσημο βγαίνει θετικό και με χίλια δυο ελαφρυντικά. Βρείτε μου εσείς άλλη ομάδα στην Ελλάδα που να έχει χτυπηθεί από τόσους πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς από το ξεκίνημα της σεζόν.

Έχασε ένα κομβικό παίκτη, τον Σανικίτζε με το καλημέρα, για μεγάλο χρονικό διάστημα Καββαδά και Μπάκνερ ενώ προβλήματα είχαν και οι Τζένκινς και Γιάνκοβιτς. Προσθέστε και την αστοχία στην επιλογή Μαρμπλ και έχετε όλα τα συστατικά που θα δικαιολογούσαν μια πολύ χειρότερη επίδοση από αυτή που… τρέχει ο Άρης.

Το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα βγήκε χωρίς απώλειες, η ομάδα δείχνει να βρίσκει ρυθμό την κατάλληλη εποχή, Ξανθόπουλος, Τσαιρέλης και Ζάρας βγήκαν μπροστά όταν τους χρειάστηκε η ομάδα, ο Καββαδάς δείχνει καλά, ο Ντραγκίσεβιτς πήρε μπρος, ο Κάμινγκς ο αμερικανός με την πιο γρήγορη προσαρμογή.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Άρης άγγιξε χθες την 100άρα με τον Τζένκινς άποντο αν αυτός λέει κάτι. Προφανώς και δεν τελείωσε τίποτα. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και μαζί θα δοκιμαστούν οι αποφάσεις και οι επιλογές για τις οποίες έχει γίνει πολύ κουβέντα φέτος και έπεσε και το σχετικό… ανάθεμα.

Πάμε και στο ποδόσφαιρο. Εκεί προς το παρόν έχουμε ξεκούραση και ανασύνταξη. Αυτό όμως που ακολουθεί από τις 4 του Γενάρη και για ένα μήνα κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Σε ένα «βαρβάτο» διάστημα η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου θα δίνει παιχνίδι κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες με εμβόλιμες αγωνιστικές συν τα δυο ματς με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο.

Στο διάστημα αυτό και προς το τέλος του μήνα φωτιά οι κίτρινοι αντιμετωπίζουν διαδοχικά ΟΦΗ (εντός), Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης (εκτός), τις ομάδες δηλαδή που πάνε για άνοδο. Θα δοκιμαστούν δηλαδή αντοχές, ρόστερ, υλικό, βάθος πάγκου, προσωπικότητες θα κληθούν να βγουν μπροστά και ο προπονητής να κάνει την καλύτερη διαχείριση που απαιτεί αυτός ο Γολγοθάς.

Στόχος στο φινάλε αυτού του σερί αγώνων, ο Άρης να πατήσει για τα καλά στην κορυφή και να στείλει με το φινάλε του πρώτου γύρου μήνυμα… ψάξτε για τον δεύτερο. Λογικά ως τα παιχνίδια αυτά, τουλάχιστον από τα μέσα Γενάρη και έπειτα, ο Άρης περιμένει και ενισχύσεις. Σε αντίθεση με το μπάσκετ, στο ποδοσφαιρικό τμήμα θα γίνουν προσθήκες, αφού στόπερ και αμυντικός μέσος είναι απαραίτητοι για να βγει το φορτωμένο καλεντάρι. Ίσως και με προϋποθέσεις και ένας ακόμη εξτρέμ. Το γοργόν και χάριν έχει.

ΥΓ. Περίπου 4000 κόσμος στην μπασκετική boxing day του Άρη με το Λαύριο. Τι δεν καταλαβαίνεις;

ΥΓ 1. Αθάνατος Άρης. Σε ένα ευχάριστο απόγευμα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων βρέθηκε η αφορμή για να χωριστούν στα δυο οι αρειανοί. Έπρεπε ή όχι να εκδηλωθεί η τελευταία επίθεση για να την 100άρα; «Έξις δευτέρα φύσις»…

ΥΓ 2. Στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο το γενικό πρόσταγμα έχει ο Αναστόπουλος. Αυτός θα επιλέξει ποιοι θα έρθουν. Αν αυτός δεν ξέρει τις ανάγκες της ομάδας τότε ποιος;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x