Αλέξης Σαββόπουλος

Η προτεραιότητα στον Ματίγια και το σημείο «κλειδί» για την παραμονή του

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την προσπάθεια του Άρη να κρατήσει τον πολύτιμο Ματίγια.

Ο Άρης εδώ και καιρό έχει ιεραρχήσει τις προτεραιότητές του στο κομμάτι των ανανεώσεων.

Έχει λίγο πολύ καταλήξει στους ποδοσφαιριστές που θα επιδιώξει να κρατήσει στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, επιθυμώντας αυτό να γίνει με τους όρους που επιβάλλουν τα οικονομικά δεδομένα που συνεπάγεται η πανδημία του Κορωνοϊού και οι οποίοι καθίστανται μονόδρομος για το club.

Τι περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές αυτή η νέα πολιτική; «Ταβάνι» στα συμβόλαια τις 200.000 ευρώ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και το ποσό μπορεί να ανέβει μέσω της επίτευξης στόχων.

Από τα πολλά (14) συμβόλαια που λήγουν τα καλοκαίρι, προτεραιότητα έχει δοθεί στην ανανέωση τριών συν ένα. Ματίγια, Γκάμα και Κόρχουτ συν τον Τσιλιγγίρη που όμως είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση αφού θα απαιτηθεί ένα πολύ μικρότερο ποσό.

Με αυτόν που έχουν γίνει οι πιο προχωρημένες επαφές και υπάρχει η αίσθηση ότι συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες παραμονής, είναι ο Ματίγια.

Ο Ισπανός, πριν «παγώσουν» οι εξελίξεις ελέω αβεβαιότητας από τον Κορωνοϊό με εντολή Καρυπίδη, δέχθηκε μια ακόμη, πιο βελτιωμένη πρόταση από την ομάδα.

Αυτή προβλέπει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με χρήματα που είναι σχετικά κοντά στα θέλω του Ισπανού μέσω, με προοπτική ανανέωσης ενός ακόμη χρόνου με συγκεκριμένες προϋποθέσεις (συμμετοχές, έξοδο στην Ευρώπη κτλ). Εδώ βρίσκεται και η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο Άρης, προφανώς λόγω ηλικίας (τον Αύγουστο γίνεται 32) δεν θέλει να δεσμευτεί με ένα κλειστό διετές συμβόλαιο που είναι το μίνιμουμ που ζητάει ο καστιγιάνος ως επιβράβευση για τις δυο πολύ καλές χρονιές που έκανε στο Κλεάνθης Βικελίδης, όντας ένας από τους βασικούς άξονες της ποιοτικής αναβάθμισης του ρόστερ, χωρίς μάλιστα να συγκαταλέγεται στους παίκτες με τα μεγαλύτερα συμβόλαια.

Ήδη, έχει απορρίψει προτάσεις να επιστρέψει στην πατρίδα του όπου έχει αγωνιστεί σε Βιγιαρεάλ, Μούρθια, Μπέτις, Έλτσε και Ταραγόνα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι προτεραιότητα δική του και της οικογένειάς του είναι να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη.

Η οικογένεια Ματίγια δηλώνει απόλυτα ευτυχισμένη στην πόλη αλλά και από την αποδοχή του κόσμου και αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, με την ελπίδα, ότι με αμοιβαίες υποχωρήσεις, θα βρεθεί σημείο σύγκλισης και ο χαρισματικός μέσος θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Άρη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x