Αλέξης Σαββόπουλος

«Διακοπές» στην κανονικότητα

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις «διακοπές» των φίλων του Άρη που επανήλθαν στην... κανονικότητα.

Καιρό έχει ο απανταχού φίλαθλος του Άρη να περάσει και ένα καλοκαίρι απαλλαγμένος από τα άγχη και τις έγνοιες του παρελθόντος. Δεν είναι και πολύ μακρινές οι εποχές που το αγωνιστικό ελάχιστα απασχολούσε αφού άλλα ήταν τα θεμελιώδη ζητήματα και αφορούσαν την επιβίωση του club. Από πέρσι δειλά-δειλά και με μεγαλύτερη ένταση φέτος, στο κάδρο έχουν μπει μεταγραφές, προσθήκες, συζητήσεις τι χρειάζεται η ομάδα, ευρωπαϊκά ταξίδια. Τον φίλο του Άρη περισσότερο τον απασχολεί που θα βρει τα χρήματα για διαρκείας και ταξίδια και πως θα χωρέσει στις ημερομηνίες και τις διακοπές του. Ωραία πράγματα.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που έχουν ξεχάσει τι σημαίνει διακοπές, προγραμματίζοντας τον Άρη της επόμενη περιόδου. Νυχθημερόν και χωρίς τα εφόδια και τις παροχές άλλων ομάδων. Και να πει κανείς ότι είναι και λίγα όσα πρέπει να δρομολογηθούν; Δεκάδες είναι και τόσος λίγος ο χρόνος. Το μεγαλύτερο βάρος επωμίζεται ο τεχνικός διευθυντής Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, έχοντας εξασφαλίσει το ΟΚ από τον Θόδωρο Καρυπίδη όσον αφορά το οικονομικό και φυσικά σε συνεργασία με τον Σάββα Παντελίδη, τους συνεργάτες του και το τμήμα σκάουτινγκ. Έχει αυτό που λέμε δουλειές με… φούντες, ευρισκόμενος σε μια δημιουργική έξαρση. Πρέπει να βρει τους παίκτες που θα στελεχώσουν το ρόστερ, να φροντίσει τα διαζύγια να είναι το λιγότερο επώδυνα για την ομάδα όπως και τον Γενάρη (βλέπε Μάβραι, Μενέντεθ, Κολάσο), να τρέξει τις αναγκαίες προσθήκες σε στελεχιακό δυναμικό στο τεχνικό τιμ, να φροντίσει να βελτιωθούν οι συνθήκες της καθημερινότητας στην ομάδα.

Γνωρίζοντας παράλληλα και τα εξής: ότι οι προσδοκίες είναι αυξημένες, τις οποίες καλλιέργησε η ίδια η ομάδα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και οι πολύ πετυχημένες περσινές επιλογές και ότι το μπάτζετ που έχει να διαχειριστεί είναι πάνω-κάτω το ίδιο. Εκτός και αν τώρα που θα κυκλοφορήσουν τα διαρκείας, ο κόσμος δώσει μια έξτρα ώθηση και επιπλέον καύσιμο στο ρεζερβουάρ απότοκο του ενθουσιασμού που υπάρχει.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τέλη Ιουλίου είναι η νέα μεταβλητή στην εξίσωση και θέτει διαφορετικούς κανόνες στον σχεδιασμό. Δεν υπάρχει η μεγάλη άνεση χρόνου όπως πέρσι, αφού ο πρώτος στόχος είναι ξεκάθαρα ο Άρης να περάσει τον β΄ προκριματικό γύρο του Euro League. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει εγκαίρως τις βασικές μεταγραφές του (φορ, πλάγιος επιθετικός, 8άρι, στόπερ) ώστε να είναι στη διάθεση του προπονητή όταν θα μπει στο γήπεδο για την έναρξη της νέας σεζόν. Το ταξίδι του Διαμαντόπουλου στην Ιταλία θα οδηγήσει σε κάποιες συμφωνίες με ποδοσφαιριστές που έχουν εντοπιστεί και θα ανοίξει μετά την κουβέντα για τις αποχωρήσεις. Το πλάνο φαίνεται ότι εκτελείται βήμα-βήμα και από εβδομάδα που επιστρέφουν Καρυπίδης και Παντελίδης θα… τρέξει με πιο γρήγορο βηματισμό. Το πρώτο ταμείο θα γίνει γύρω στις 15 Ιουνίου. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις θα έχουμε μια εικόνα του Άρη της επόμενης περιόδου και της δυνατότητάς του να «χτίσει» πάνω σε αυτό που δημιούργησε πέρσι, συσπειρώνοντας τον κόσμο και ενισχύοντας το όραμα για κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x