Αλέξης Σαββόπουλος

Είναι λίγοι, καλοί αλλά θέλουν διαχείριση

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει για τον Άρη που καλείται να ξεχάσει τον Ολυμπιακό και να επικεντρωθεί στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια, όπως και την διαχείριση που πρέπει να κάνει ο Μίχαελ Ένινγκ στο ρόστερ.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ανήκει ήδη στο παρελθόν για τον Άρη. Υποχρεωτικά ως ένα βαθμό αφού τα ματς είναι συνεχόμενα και δεν αφήνουν περιθώρια για να… κλάψει πάνω από το χυμένο γάλα. Κρατάει τα κέρδη (Εμαν, Μαντσίνι, Ροζ), την επιστροφή με γκολ του Ντιγκινί, την επιμονή να υπηρετήσει το αγωνιστικό του πλάνο παντού, πετάει στα σκουπίδια αβίαστα και αρκετά- μετά από καιρό- ατομικά λάθη και συνεχίζει αφού μπροστά του απλώνεται μια σειρά αγώνων που τα λες και must win.

Επτά παιχνίδια έμειναν άλλωστε ως το φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος που θα κρίνουν την τελική κατάταξη της ομάδας του Ένινγκ. Από αυτά, τα τρία πρώτα (Ξάνθη, Πανιώνιο εντός) και ενδιάμεσα Παναιτωλικό εκτός, εν πολλοίς θα καθορίσουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του στην πρώτη εξάδα. Με τρεις νίκες, λογικά θα κλειδώσουν την παρουσία του εκεί, με τυχόν απώλειες, το πράγμα θα γίνει αγχωτικό ως το φινάλε. Επομένως οι κιτρινόμαυροι κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Κάνοντας ένα εννιάποντο, διώχνουν το άγχος και υποδέχονται με μαξιλαράκι ασφαλείας τα δυο ματς για τα προημιτελικά του κυπέλλου που είναι ο μεγάλος φετινός στόχος.

Με τον Ένιγκ στον πάγκο, ο Άρης έχει αποκτήσει μια ταυτότητα. Η δεδομένη ποιότητα του ρόστερ που αποτελεί τη βάση, έχει κουμπώσει με τις επιθυμίες του Γερμανού τεχνικού. Οι αποστάσεις των γραμμών μίκρυναν, τα αποτελέσματα και η δυσκολία στην ήττα τόνωσαν την αυτοπεποίθηση και το γκρουπ μοιάζει να απέκτησε την ψυχολογία του μπορώ να κερδίσω παντού και όλους. Στα ντέρμπι η ομάδα βγάζει χαρακτήρα (ένα από τα τρία στην Αθήνα δικαιούταν να το κερδίσει), είχε βέβαια τις εκτός προγράμματος απώλειες με Λαμία και Πανιώνιο, αλλά σε γενικές γραμμές, η εικόνα της είναι ομάδας που αξίζει μια θέση στο γκρουπ όσων θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αν ένα πράγμα προκαλεί μια κάποια ανησυχία είναι η αδυναμία να γίνουν 2-3 προσθήκες στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, σε θέσεις που οι επιλογές είναι περιορισμένες ή ανύπαρκτες (αριστερός μπακ, αμυντικός μέσος, αριστερός στόπερ). Αναγκαστικά κάποιοι ποδοσφαιριστές θα επιβαρυνθούν παραπάνω με κίνδυνο να υποστούν κάποιο τραυματισμό και ο Ένινγκ θα υποχρεωθεί να κάνει μια προσεκτική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και να… διευρύνει λίγο το ροτέισον που περιορίζεται σε 15-16 ποδοσφαιριστές, εφόσον αναπόφευκτα θα προκύψουν και τιμωρίες.

ΥΓ. Μετά τον σχετικά σοβαρό τραυματισμό του Ιντέγε, είναι επιτακτική ανάγκη για τον Άρη να γίνει δεκτή η προσφυγή του στο διαιτητικό και να αποκτήσει εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής ο Ντουρμισάι. Από το Αγρίνιο κιόλας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x