Αλέξης Σαββόπουλος

Ο Πλατέλλας και… ένας τεχνικός διευθυντής

Το διαζύγιο με τον Βαγγέλη Πλατέλλα φανερώνει πως απόντος τεχνικού διευθυντή στον Άρη έχει επωμιστεί ο Πάκο Ερέρα την ευθύνη να δημιουργήσει την ομάδα της νέας σεζόν.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Το διαζύγιο με τον Βαγγέλη Πλατέλλα ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που λίγο πολύ φαίνεται τις δυο εβδομάδες και κάτι που βρίσκεται στην Ελλάδα ο Πάκο Ερέρα. Ότι απόντος τεχνικού διευθυντή έχει επωμιστεί την ευθύνη να δημιουργήσει την ομάδα της νέας σεζόν παίρνοντας ενδεχομένως αρμοδιότητες και αποφάσεις, περισσότερες από όσες θα έπρεπε να παίρνει ένας προπονητής. Το ζήτημα για μένα δεν είναι ο Ερέρα.

Ο Ισπανός θεωρεί ότι με τα χρήματα που θα δαπανούσε η ΠΑΕ για να τον κρατήσει μπορεί να βρει κάποιον άλλο με χαρακτηριστικά πιο κοντά σε αυτό που θέλει για ένα πλάγιο επιθετικό γραμμής. Αυτός είναι ο προπονητής, αυτός ξέρει και φυσικά θα κριθεί. Φάνηκε ότι κάτι… τρέχει όταν η ΠΑΕ έσπευσε να ανανεώσει πρώτα Σόουζα και Τζανακάκη και όχι τον πιο ποιοτικό ποδοσφαιριστή του περσινού ρόστερ και ακρογωνιαίο λίθο της ανόδου, ειδικά στο πρώτο μισό της σεζόν που ο ΑΡΗΣ έθεσε γερά τις βάσεις.

Φάνηκε να υπάρχει ένας ενδοιασμός, και ενδεχομένως ο Θόδωρος Καρυπίδης να μην ήθελε να πάει κόντρα στον προπονητή, όπως το ίδιο οφείλει να κάνει και σε άλλες περιπτώσεις που ο 64χρονος τεχνικός έχει ήδη εισηγηθεί σχετικά. Το αν έπραξαν αμφότεροι ορθά θα φανεί στην πορεία, ως είθισται.

Το θέμα με τον Πλατέλλα είναι ότι φεύγει ένας παίκτης που αγαπήθηκε, πρόσφερε, δέθηκε, τον ξέρεις, έχει δοκιμαστεί και είχε την μεγάλη επιθυμία να αγωνιστεί με τον Άρη στη Σούπερ Λιγκ. Τουλάχιστον ο Άρης πέτυχε το διαζύγιο να είναι βελούδινο, όπως αρμόζει στην προσφορά του παίκτη στην ομάδα.

Υπάρχει κάτι άλλο πιο σημαντικό που αναδεικνύει η περίπτωση Πλατέλλα. Ότι απουσιάζει η κεντρική ιδέα και όλα περνούν από τα χέρια δυο ανθρώπων, του Προέδρου και του προπονητή με κίνδυνο να χαθούμε στη μετάφραση. Άποψή μου είναι ότι ο Άρης, από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει κλείσει κάποιον ποδοσφαιριστή, χρειάζεται έναν τεχνικό διευθυντή. Έναν άνθρωπο που θα βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με τον Ερέρα, που αφού πάρει από τον Καρυπίδη τη γραμμή όσον αφορά το διαθέσιμο μπάτζετ θα καθορίσει και την φιλοσοφία που θα έχει η ομάδα την επόμενη σεζόν.

Τον αν θα έχει 2,3 ή 5 ισπανούς, σε ποιο βαθμό θα διατηρηθεί το ελληνικό στοιχείο, τελικά ποιοι θα αποχωρήσουν με βάση καθαρά αγωνιστικά και όχι οικονομικά κριτήρια και σε ποιες κατευθύνσεις θα κινηθεί μεταγραφικά ο Άρης.

Δεν ξέρω αν αυτός θα είναι ο Ντίνος Διαμαντόπουλος που ξέρει καλά την αγορά ή κάποιος άλλος, το σίγουρο είναι ότι η ομάδα έχει ανάγκη από 2-3 στελέχη ακόμη και ένα από αυτά πρέπει να είναι ο τεχνικός διευθυντής προκειμένου να αποφορτίσει τον Καρυπίδη που ασχολείται με τα πάντα και τώρα στην Σούπερ Λιγκ θα έχει… άλλες σκοτούρες στο κεφάλι του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x