Αλέξης Σαββόπουλος

Το απόλυτο δίνει την άνεση να διορθώσεις και τις ανορθογραφίες

Η άνεση που δίνει το απόλυτο, το κλίμα ευφορίας που δημιουργεί στα αποδυτήρια αλλά και πέριξ του Άρη, καλό θα είναι να μην βάλει και τις ανορθογραφίες κάτω από το… χαλάκι. Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος.

Η ουσία και αυτό που μετράει. Ο Άρης έχει πέντε στα πέντε, «πατάει» γερά στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας πλέον μια καλή διαφορά από τους περισσότερους από τους βασικούς διεκδικητές της ανόδου και έχει την ευκαιρία παίζοντας και πάλι στην έδρα του (Κισσαμικός) ακόμη και να τη διευρύνει. Αυτή η έξη που αναπτύσσει στις ανατροπές μπορεί να δίνει σασπένς και να καθιστά τους αγώνες του συναρπαστικούς στην παρακολούθησή τους, κάνοντας το 3ο κρατικό κανάλι να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, όμως αν συνεχιστεί θα στείλει στον καρδιολόγο για εξέταση τους οπαδούς του.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Η άνεση που δίνει το απόλυτο, το κλίμα ευφορίας που δημιουργεί στα αποδυτήρια αλλά και πέριξ της ομάδας του Δημήτρη Σπανού, καλό θα είναι να μην βάλει και τις ανορθογραφίες του πρώτου ημιχρόνου κάτω από το… χαλάκι γιατί τείνει να γίνει συνήθεια, οι κίτρινοι να μπαίνουν χαλαροί και στα δυο τελευταία ματς να βρίσκονται πίσω στο σκορ. Ακόμη και στα παιχνίδια που κέρδισαν πιο εύκολα (με Αιγινιακό και Καλλιθέα) πάλι ο αντίπαλος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος.

Δεν ξέρω πως μπορεί να εξηγηθεί αυτή η… μαζοχιστική διάθεση να βάζει ο ίδιος ο Άρης προβλήματα στον εαυτό του και να καλείται να τα ξεπερνά στην επανάληψη. Γεγονός που αν μη τι άλλο δείχνει ικανότητα, χαρακτήρα, διάθεση, προσωπικότητα και το ταλέντο των παικτών του. Προχθές με την Παναχαϊκή για παράδειγμα ήταν ο Πλατέλλας που έκανε τη διαφορά και «τούμπαρε» το ματς. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν βρίσκεσαι με την πλάτη στον τοίχο, λειτουργεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Στη λογική του δεν έχω να χάσω κάτι. Όταν συνεχίζεις να παίζεις με τη φωτιά όμως κάποια στιγμή θα… καείς. Δεν αποκλείεται να βρεθεί μια ομάδα πιο έμπειρη από την Παναχαϊκή και να σου κάνει τη ζημιά. Αυτό είναι το κομμάτι που ο Σπανός πρέπει να δουλέψει και η αλήθεια είναι ότι ήταν από τα πρώτα που σχολίασε μετά τον αγώνα.

Ένας προπονητής οφείλει να μην στέκεται μόνο στην νίκη. Να κοιτάζει βαθύτερα και να αναζητά τα αίτια μιας δυσλειτουργίας και ο προπονητής του Άρη, ήδη είχε στο μυαλό του πως θα τη διορθώσει. Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, είναι ελάχιστες οι ομάδες που θα του δημιουργήσουν στη Football League σοβαρά ζητήματα. Έχει την ποιότητα και τον τρόπο να ανταπεξέρθει. Θα είναι όμως λιγότερο αγχωτικό να «καθαρίζει» τα παιχνίδια από το πρώτο ημίχρονο.

Η νίκη με την Παναχαϊκή ήταν σημαντική και ένα ακόμη λόγο. Για πρώτη φορά φέτος το γήπεδο είχε περισσότερο κόσμο και θα ήταν κρίμα τώρα που τον φέρνει σιγά-σιγά πίσω η ομάδα, να τον «κρυώσει» με ένα στραβό αποτέλεσμα. Ακολουθεί αύριο το παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ευκαιρία λοιπόν να δοκιμαστεί το «γεμάτο» ρόστερ που έχει η ομάδα και για το οποίο έχει γίνει μεγάλη κουβέντα από την έναρξη της σεζόν ως στοιχείο υπεροχής έναντι των βασικών διεκδικητών της ανόδου. Λογικά και αναγκαστικά, ο Δημήτρης Σπανός , θα προχωρήσει στον αγώνα κυπέλλου σε ένα ροτέισον.

Από τη μια να πάρουν ανάσες 3-4 παίκτες που τις χρειάζονται περισσότερο και από την άλλη να πάρουν την ευκαιρία ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ ή καθόλου, ώστε και να δείξουν στον προπονητή τους πράγματα, όπως πχ έκανε ο Ντούνης με τον Εργοτέλη, αφού μέχρι τότε δεν είχε αγωνιστεί καθόλου. Λογικά κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα θα πάρουν την ευκαιρία τους Στεφάνοβιτς, Μαραγκός, Λώττας, Αναγνωστόπουλος, Μιλούνοβιτς, Νίκιτς που δεν έχουν παίξει σχεδόν καθόλου αλλά η αξία τους είναι δεδομένη. Παίκτες δηλαδή που σε άλλες ομάδες θα ήταν σχεδόν όλοι βασικοί. Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα, όμως ο Άρης είναι τέτοιο μέγεθος που δεν έχει την πολυτέλεια να… αφήνει κανένα θεσμό. Πόσω δε μάλλον την διοργάνωση που του παρέχει τη δυνατότητα να αναμετράται με ομάδες που τρέφουν το Εγώ του club και του κόσμου και υπενθυμίζουν ποια είναι η φυσική του θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x