sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αληθώς Ανέστη (ο Λάζαρος)!

Ο Χριστός είχε φωνάξει στον Λάζαρο «δεύρο έξω». Ο Μανόλο Χιμένεθ του φωνάζει «μπες μέσα». Κι εκείνος όχι μόνο μπαίνει, αλλά ξελασπώνει την ΑΕΚ και κάνει… θαύματα με επτά γκολ σε 3,5 μήνες.

Με πόνο ψυχής και ραγισμένη καρδιά ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος ομολογούσε κάποτε ότι «το προσκλητήριο μου έπεσε απ’ τα χέρια».

Είχε ευχηθεί επίσης «να ‘ταν οι καρδιές αμπάρες», αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

Της παρούσης είναι το σουξέ του… συνεπίθετού του στην ΑΕΚ. Και η μετατροπή του σε πρώτο όνομα -όχι της πίστας- αλλά της αντεπίθεσης της «Ένωσης»!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Ερχόμενος χθες από τον πάγκο, ο Λάζαρος λύτρωσε τους «κιτρινόμαυρους». Πλήγωσε (ξανά) τους «πράσινους». Έκανε τους «ασπρόμαυρους» (του ΠΑΟΚ) να τον νοσταλγήσουν εκ νέου. Και δικαιολογώντας το παρατσούκλι του «οικοδόμου» που του κόλλησαν κάποτε, συνέχισε να χτίζει την ιστορία της ποδοσφαιρικής του αναγέννησης.

Χωρίς πολλά λόγια. Χωρίς να εξηγεί ότι «έτσι, σας γ…αω μ’ αυτό το μαλλί», όπως έκανε κάποτε στην Ξάνθη. Με… μουστάκι πλέον, πιο ώριμος από ποτέ και φανερή τη βελτίωση που χαρακτηρίζει κάθε Έλληνα παίκτη που βγαίνει στο εξωτερικό.

Έτσι, δυο περίπου μήνες πριν το Σάββατο του Λαζάρου, ξεκίνησε τη δική του «ανάσταση». Σε κάτι παραπάνω από τρεις μήνες μέτρησε (με το κοντέρ ακόμα να γράφει) επτά γκολ και κάμποσες επιπλέον ασίστ.

Και από μια μεταγραφή αμφιβόλου αποδοτικότητας δεν μετατράπηκε απλώς στον πιο φορμαρισμένο παίκτη της ΑΕΚ. Αλλά και σε έναν απ’ αυτούς που μπορούν να θεωρηθούν «κολώνες» ώστε να βασιστεί η ομάδα (και) της νέας σεζόν.

Τα γκολ του Χριστοδουλόπουλου

Στις 5 Φεβρουαρίου άνοιξε κι έκλεισε το σκορ στο 6-0 επί της Βέροιας…



Στις 13 Φεβρουαρίου ισοφάρισε σε 2-2 στο Καυταντζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή…



Στη 1 Μαρτίου άνοιξε το σκορ με πέναλτι στη ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Πλατανιά (3-0)…

via ytCropper

Στις 2 Απριλίου πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό από τότε που έφυγε, μειώνοντας με πέναλτι σε 1-2…



Στις 6 Μαΐου, ισοφάρισε τον ΠΑΟΚ στον τελικό Κυπέλλου με το σουτ που «έπνιξε» ο Γλύκος. Λίγο αργότερα είχε ένα πολύ καλύτερο, που για λίγο δεν κατέληξε στο «παραθυράκι»…

via ytCropper

Χθες, στις 11 Μαΐου, ήρθε από τον πάγκο και λύτρωσε την ΑΕΚ με ένα ακόμα γκολ (που επίσης δεν πανηγύρισε) απέναντι στον Παναθηναϊκό…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x