Αγγλία

Αλλαγή κανονισμών θέλει ο Βενγκέρ

Ερωτηθείς ο Αρσέν Βενγκέρ λόγω του γεγονότος που συνέβη με τον Ούγκο Γιορίς απάντησε ότι πρέπει να επιτραπεί η αλλαγή τερματοφύλακα υπό δεδομένες συνθήκες.

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει στη «Γηραιά Αλβιώνα» η απόφαση του Αντρές Βίλας Μπόας να μην αλλάξει τον τερματοφύλακά του Ούγκο Γιορίς μετά τη σύγκρουση που είχε με τον Ρομέλου Λουκάκου της Έβερτον.

Εν μέσω αυτής της θύελλας ο προπονητής της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ ρωτήθηκε για το περιστατικό. Ο Αλσατός τεχνικός υποστήριξε: «Θεωρώ πως ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει. Φανταστείτε να παίζει η εθνική Αγγλίας τελικό παγκοσμίου κυπέλλου και στο 80ο λεπτό κι ενώ κερδίζεται με 1-0, τραυματίζεται ο τερματοφύλακας. Αν ο προπονητής της Αγγλίας έχει κάνει και τα τρεις αλλαγές τότε τι κάνεις; Θα βγάλει τον τερματοφύλακα και θα βάλει το δεξί μπακ στη θέση του και θα συνεχίσει τον αγώνα με 10 ή θα προτιμούσε να μπορεί να αλλάξει τον τερματοφύλακα».

«Πιστεύω πως από τη στιγμή που οι καταστάσεις είναι ιδιαίτερες κι ο τερματοφύλακας μια ειδική θέση, θα πρέπει να επιτρέπεται να βγει ο τερματοφύλακας και να αντικατασταθεί από τον αναπληρωματικό, ακόμα κι αν έχουν γίνει και οι τρεις αλλαγές», προσέθεσε ο Γάλλος τεχνικός.

«Όταν υπάρχει ιατρική αναγκαιότητα, τότε απαραίτητα πρέπει να αλλάξει αυτός ο κανονισμός», συμπλήρωσε ο Βενγκέρ

Τέλος όταν ο προπονητής των «κανονιέρηδων» ρωτήθηκε τι θα έκανε σε αυτήν την περίπτωση, απάντησε: «Υπακούω πάντα στο ιατρικό επιτελείο μου σε τέτοια θέματα. Οι τραυματισμοί στο κεφάλι είναι ιδιαίτεροι τραυματισμοί και πάντα κάνω ότι μου πει ο γιατρός της ομάδας μας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x