Κολύμβηση

Αλλάζει προπονητή ο Λε Κλος

Έληξε η συνεργασία του Λε Κλος με τον προπονητή του Γκράχαμ Χιλ, ο οποίος υπήρξε συνοδοιπόρος του για 14 ολόκληρα χρόνια.

Την απόφαση να σταματήσει την συνεργασία του με τον προπονητή του Γκράχαμ Χιλ, πήρε ο Τσαντ Λε Κλος, ο οποίος θεώρησε πως έφτασε η ώρα να ανοίξει μια νέα σελίδα στην καριέρα του. Συγκεκριμένα, ο Νοτιοαφρικανικός κολυμβητής, είχε δίπλα του τον πρώην προπονητή του από την ηλικία των 10 ετών, από τότε δηλαδή που και ο ίδιος συνειδητοποίησε την μεγάλη του αγάπη για την κολύμβηση. Οι δύο τους μαζί κατάφεραν να κατακτήσουν 4 ολυμπιακά μετάλλια, να χτυπήσουν στα ίσια τον τεράστιο Μάικλ Φελπς, να ξεχωρίσουν σε όλες τις διοργανώσεις και να συγκεντρώσουν 3 νίκες σε παγκόσμια πρωταθλήματα και 6 νίκες σε παγκόσμιο 25αρας πισίνας. Να θυμίσουμε βέβαια, πως ο Λε Κλος είχε λάβει μέρος και στους Ολυμπιακούς του Ρίο όπου εκεί κατέκτησε 2 ασημένια μετάλλια στα 200 μέτρα ελεύθερο και στα 100 μέτρα πεταλούδα.

Ο ίδιος ο Λε Κλος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό: «Ο Γκράχαμ έκανε εκπληκτική δουλειά ως προπονητής μου τα τελευταία 14 χρόνια. Καταφέραμε πολλά μαζί. Ωστόσο έχοντας σκεφτεί πολλά πράγματα, αποφάσισα να σταματήσω τη συνεργασία μαζί του και να κάνω μία νέα αρχή το 2017. Μέχρι το τέλος του 2016 θα προπονούμαι μόνος μου. Κάθε αθλητής πρέπει να είναι υπεύθυνος της δικής του καριέρας. Νιώθω έτοιμος να δοκιμάσω μια διαφορετική προσέγγιση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Χιλ για τη δουλειά του, τις συμβουλές και τη φιλία του. Ήμουν τυχερός που είχα έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Θα παραμείνουμε καλοί φίλοι».

Επιμέλεια: Αργυρώ Φλώκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x