Stoiximan Super League

Αλλάζει το κλίμα στον Παναθηναϊκό

Μετά τις εμφανίσεις στα φιλικά που έφεραν ήττες και προβληματισμό, στον Παναθηναϊκό επιχειρείται αλλαγή κλίματος που έρχεται με θετικές εξελίξεις σε διάφορα επίπεδα.

Ακόμη κι έχοντας κατά νου πως στα πρόσφατα φιλικά παιχνίδια το «τριφύλλι» κατέβηκε με ενδεκάδες που μόνο αν συμβούν πράγματα και θαύματα θα δούμε σε επίσημα ματς, είναι αλήθεια πως τα πολλά γκολ που δέχτηκε η ομάδα σε συνδυασμό με το μέτριο θέαμα, έφεραν προβληματισμό στις τάξεις των «πρασίνων».

Αν και κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για «θύελλα ενθουσιασμού», αφού από την αρχή της σεζόν όλοι γνώριζαν πως αυτή θα ήταν μια δύσκολη, μεταβατική χρονιά, οι κινήσεις που ακολούθησαν δείχνουν πως στο «πράσινο» στρατόπεδο υπάρχει ακόμη περιθώριο αισιοδοξίας πως θα δημιουργηθεί ένα –τηρουμένων των αναλογιών- ανταγωνιστικό σύνολο.

Πρώτα ήρθαν οι φωνές του Γιάννη Αναστασίου μετά το ματς με τη Βαλανσιέν που ακόμη κι αν έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, πέρασε το μήνυμα πως έστω και υπό τις παρούσες συνθήκες ο Παναθηναϊκός παραμένει Παναθηναϊκός ανεξαρτήτως μπάτζετ ή ρόστερ και όσοι αγωνίζονται για αυτόν πρέπει να δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν.

Τα φιλικά προετοιμασίας έστειλαν μήνυμα όμως και στη διοίκηση προκειμένου να προχωρήσει ταχύτερα στην υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού ώστε να προλάβει ο Αναστασίου να μοντάρει την ομάδα, έχοντας στα χέρια του επιπλέον ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.

Έτσι ήρθαν οι ανακοινώσεις για την απόκτηση των Αμπεΐντ, Καρέλη και ακολουθεί άμεσα κι εκείνη για τον Σίλντενφελντ, που αναμένεται να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται στο κέντρο της άμυνας. Αν σε αυτούς προστεθεί και ο Πράνιτς στο αριστερό άκρο, τότε οι «πράσινοι» θα μπορούν να θεωρήσουν εαυτούς «θωρακισμένους» σε αρκετά μεγάλο βαθμό.

Αν σε αυτά, συνυπολογίσουμε την παρουσίαση της νέας φανέλας που θα συνδυαστεί με το σπουδαίο φιλικό κόντρα στη Λάτσιο, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή της ομάδας στη Λεωφόρο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για απόπειρα ολικής επαναφοράς και μεταστροφής του κλίματος στο «τριφύλλι».

Βέβαια, από αυτό το σημείο μέχρι το να πανηγυριστούν τίτλοι και επιτυχίες, υπάρχει απόσταση. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως όταν γίνονται βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση δικαιούσαι να τα προσπερνάς και να τα απαξιώνεις.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x