Τένις

Νίκη με ρεκόρ πέτυχε ο Τζόκοβιτς κόντρα στον Μαναρινό

Με κλειστή την οροφή στο κεντρικό court, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, πέρασε εύκολα το «εμπόδιο» του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό, τον οποίο νίκησε με 3-0 σετ (6-4, 6-3, 7-6), πετυχαίνοντας την 30η σερί του νίκη.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Γουίμπλεντον (2011, 2014, 2015) Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Αντριάν Μαναρινό φτάνοντας στην τριακοστή συνεχόμενη νίκη του.

Ο Σέρβος κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες στην Open Era. Το 1968, το Γαλλικό Όπεν ήταν το πρώτο Grand Slam στην Open Era. Ο κορυφαίος του κόσμου, είπε πως είναι τιμή του να γράφει ιστορία και έχει σκοπό να πετύχει κι άλλα στο Γουίμπλεντον.

«Πρέπει να είμαι πολύ ευγνώμων, που έχω την ευκαιρία να γράφω την ιστορία του αθλήματος. Φυσικά, κάθε προσωπικό ρεκόρ, το οποίο καταφέρνω να επιτύχω τα τελευταία χρόνια, είναι σημαντικό και είναι μοναδικό για μένα. Κάθε άλλο ρεκόρ, το οποίο έχω την πιθανότητα να πετύχω είναι περισσότερο κίνητρο για μένα. Έτσι το βλέπω», είπε ο Τζόκοβιτς.

inner

Θα είναι ζόρικο τουρνουά για τον Σέρβο με «φόντο» το calendar Grand Slam. Ο αριστερόχειρας Μαναρινό, έχει αρκετή εμπειρία στο βρετανικό major και το 2013, είχε φτάσει στον τέταρτο γύρο.

«Σίγουρα δεν είναι εύκολο να παίξεις εναντίον του στο γρασίδι», αποκάλυψε ο «Νόλε» και συνέχισε:«Τα χτυπήματα που κάνει είναι πολύ σταθερά και αναπηδούν πολύ σιγά. Χτυπά τη μπάλα πολύ νωρίς. Έχει πολύ καλή ισορροπία στο σερβίς του και το slice του "σβήνει" πάνω σου».

Ο 29χρονος No.1 του κόσμου στοχεύει στο calendar Grand Slam, έχοντας κερδίσει το Αυστραλιανό Όπεν και το Roland Garros.

inner

Έχουν περάσει οχτώ χρόνια, από τότε που ο Τζόκοβιτς έχασε από παίκτη με τόσο χαμηλή θέση στη κατάταξη, όπως ο Μαναρινό, που είναι No.55. Ο Σέρβος το 2008 είχε χάσει από τον Ρώσο Μαράτ Σαρίφ No.75 τότε στον κόσμο. Ο Μαναρινό έχει 1-16 κόντρα σε top 10 παίκτες.

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Γουίμπλεντον (2011, 2014, 2015), Νόβακ Τζόκοβιτς στον επόμενο γύρο, θα αντιμετωπίσει ή τον Βραζιλιάνο Τόμας Μπελούτσι ή τον Σαμ Κουέρι, μιας και ο αγώνας τους αναβλήθηκε την Τετάρτη, με τον Αμερικανό να είναι μπροστά με 1-0 σετ (6-4) και 5-2 στα games, του δεύτερου σετ.



Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x