NBA

Άλλος… κόσμος το ΝΒΑ

Το ΝΒΑ παραδέχτηκε ένα καθοριστικό διαιτητικό λάθος στον αγώνα των Κλίπερς με τους Ουόριορς, αλλά στην ομάδα του Λος Άντζελες δεν έμειναν σε αυτό παραδίδοντας μαθήματα νοοτροπίας.

Μαθήματα νοοτροπίας και σωστής αντιμετώπισης του σπορ, ακόμη και σε συνθήκες πρωταθλητισμού, έδωσε και πάλι το ΝΒΑ.

Στον πρώτο αγώνα των Κλίπερς με τους Ουόριορς για τα play offs (105-109) οι διαιτητές κακώς δεν καταλόγισαν φάουλ υπέρ του Κρις Πολ με το σκορ στο -2 (105-107). Αντ’ αυτού κι αφού εξέτασαν το replay έδωσαν την μπάλα στους φιλοξενούμενους, αφού η μπάλα είχε βγει από τα χέρια του All Star γκαρντ των γηπεδούχων. Το σφύριγμα αποδείχτηκε καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα.

Το ΝΒΑ την επομένη παραδέχτηκε πως υπήρξε λάθος μέσω του υπεύθυνου λειτουργίας του πρωταθλήματος, Ροντ Θορν. «Οι διαιτητές μπορούσαν στην προκειμένη περίπτωση να χρησιμοποιήσουν το instant replay για να δουν από ποιον παίκτη η μπάλα πέρασε εκτός παρκέ. Πριν βγει η μπάλα εκτός, στον Πολ έγινε φάουλ από τον Γκριν κι έπρεπε να του δοθούν δύο βολές. Όμως η επαφή πριν βγει η μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου δεν μπορεί να επανεξεταστεί από το βίντεο, εφόσον δεν έχει σφυριχτεί παράβαση στη διάρκεια του παιχνιδιού», τόνισε.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή από την παραδοχή του λάθους από το ΝΒΑ είναι η στάση που κράτησαν οι Κλίπερς. Ούτε «κραυγές» για τη διαιτησία, ούτε τίποτα, παρά μόνο αυτοκριτική. «Όταν έχασα την μπάλα ένιωσα πως μου είχε γίνει φάουλ. Δεν δόθηκε, αλλά ακόμη κι έτσι, είχαμε ελπίδες για τη νίκη. Δυστυχώς όμως έχασα κάποιες βολές που ήταν καθοριστικές», είπε ο Κρις Πολ.

Ο προπονητής του, Ντοκ Ρίβερς, ανέφερε με τη σειρά του: «Το ΝΒΑ ανέλαβε την ευθύνη για το λάθος που έγινε, αλλά κι εμείς πρέπει να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες σαν ομάδα. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Δεν αλλάζει κάτι και δεν θα μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα η παραδοχή του λάθους, αλλά καλώς έγινε. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι τώρα, παρά μόνο να διορθώσουμε τα λάθη μας για τη συνέχεια της σειράς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x