Κώστας Νικολακόπουλος

Άλλος τρόπος για Ρέτσο και Βιάνα δεν υπάρχει

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στον sport-fm.gr για τους δύο νεαρούς σέντερ μπακ του Ολυμπιακού με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι.

• Πέφτει κράξιμο στους δύο νεαρούς σέντερ μπακ του Ολυμπιακού, στο Ρέτσο κι ιδίως στο Βιάνα, για το χθεσινό 2-2 στον Πλατανιά.

• Το κράξιμο είναι γενικά δημοφιλές και στον κόσμο και στους δημοσιογράφους. Κι εμένα με έκραξαν που έγραψα χθες το πρωί ότι ο Πλατανιάς είναι η πιο δύσκολη έδρα για τον Ολυμπιακό εδώ και μια τριετία-το αποτέλεσμα όμως το είδαμε το βράδυ…

• Κατ΄ αρχάς, οι πρώτοι που αξίζουν το κράξιμο στο χθεσινό παιχνίδι για τα λάθη τους είναι οι Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνης. Όπως κι ο Ιντέγε, που έβαλε δύο γκολ (το ένα εκ τύχης) κι έχασε τρία γκολ φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ.

• Οι έμπειροι και διεθνείς παίκτες είναι οι πρώτοι υπεύθυνοι κι όχι τα δύο παιδιά κι οι άλλοι πιτσιρικάδες, ο Μανθάτης με τον Ανδρούτσο.

• Ασφαλώς κι έκαναν αρκετά και σημαντικά λάθη κι ο Ρέτσος και κυρίως ο Βιάνα. Εκτέθηκαν κι οι δύο από τον Γιακουμάκη και τον Μανούσο, που δεν τους λες και τους…καλύτερους κυνηγούς του πρωταθλήματος.

• Στέκονται όλοι στη φάση του 2-1 από το αράουτ. Οκ. Είναι εξόφθαλμη η τραγική τοποθέτηση του Βιάνα. Δείτε, όμως, και στη Φωτό με τη φάση του 2-2 πόσο άσχημα μαρκάρει ο Ρέτσος τον Μανούσο, που έκανε το ένα-δύο με τον Γιακουμάκη στη φάση του πέναλτι. Κατά βάθος ο Ρέτσος δεν τον μαρκάρει καν. Τον κοιτάζει από μακριά…

inner

• Μόνο που οι δύο νεαροί αμυντικοί δεν έκαναν μόνο λάθη. Έκαναν και πολλά σωστά μέσα στο παιχνίδι, χωρίς να έχουν τις βοήθειες που έπρεπε από τον αμυντικό μέσο Μιλιβόγεβιτς. Είχαν πολλές θετικές επεμβάσεις αμυντικά, ιδίως ο Βιάνα, ενώ ο Ρέτσος βοήθησε και δημιουργικά. Ατυχώς, όμως, μένουμε μόνο στα λάθη τους που στοίχισαν.

• Ας σκεφθούμε λίγο ρεαλιστικά: ο μόνος τρόπος για να μάθουν αυτά τα παιδιά, είναι να παίξουν. Να κάνουν λάθη και να πάθουν. Να πάρουν εμπειρίες παίζοντας υπό δύσκολες συνθηκες. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει προκειμένου να τους τεστάρει κι ο Ολυμπιακός και να δει αν μπορεί πραγματικά να υπολογίζει πάνω τους η, όχι.

• Τώρα, αν δεν το αντέχει αυτό ο Ολυμπιακός, ο κόσμος του, ο Τύπος κλπ, δηλαδή δεν μπορεί να αντέξει τα λάθη τους, είναι κάτι άλλο. Σίγουρα είναι πιο σωστό ποδοσφαιρικά να τεστάρονται ο Ρέτσος κι ο Βιάνα, έχοντας δίπλα τους ένα πιο έμπειρο συμπαίκτη τους. Τι να γίνει, όμως, που ο Μποτία είναι τραυματίας κι ο Ντα Κόστα στο Κόπα Άφρικα;

• Όμως, άλλος τρόπος για να μάθουν Ρέτσος και Βιάνα και να μάθει κι ο Ολυμπιακός για τους Ρέτσο και Βιάνα, δεν υπάρχει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x