F1

Αμφίβολο το μέλλον του Γκραν Πρι Μαλαισίας

Μέσα στην εβδομάδα θα αποφασιστεί το μέλλον του Γκραν Πρι Μαλαισίας, με την κυβέρνηση της διοργανώτριας χώρας να μην επιθυμεί πλέον τη διεξαγωγή αγώνα Φόρμουλα 1.

Το Γκραν Πρι Μαλαισίας διεξάγεται ανελλιπώς στην πίστα της Σεπάνγκ από το 1999, όμως το ενδιαφέρον του κοινού στη χώρα για την Φόρμουλα 1 μειώνεται χρόνο με το χρόνο, με την κυβέρνηση της χώρας να σκέφτεται τη διακοπή διεξαγωγής του αγώνα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της πίστας, η πληρότητα των κερκίδων φέτος για τον αγώνα της Φόρμουλα 1 έφτασε μόλις στο 60%, το χαμηλότερο ποσοστό σε σύγκριση με κάθε άλλη χρονιά. Αντίθετα, sold-out αναμένεται για τον αγώνα του Moto GP, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

Ακόμη, η τηλεθέαση του εντός έδρας αγώνα ήταν η χαμηλότερη στην ιστορία. Όλα αυτά, βάζουν σε σκέψεις τη διοργανώτρια χώρα, καθώς το κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας δείχνει να χάνει το ενδιαφέρον του προς τη Φόρμουλα 1 χρόνο με το χρόνο.

«Ίσως ένα διάλειμμα να έκανε καλό στη Μαλαισία. Νομίζω ότι η Φόρμουλα 1 δεν είναι όσο συναρπαστική ήταν παλιά. Πλέον μόνο μία ομάδα κυριαρχεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Σεπάνγκ, η οποία πάντως έχει συμβόλαιο για τη διοργάνωση Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 ως το 2018.

Διαφορετική είναι η προσέγγιση της κυβέρνησης της χώρας, με τον υπουργό νεότητας και αθλητισμού να προτείνει την απόσυρση από το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και την εστίαση στον αγώνα του Moto GP, ο οποίος είναι περισσότερο επικερδής και έχει μεγαλύτερη απήχηση.

«Νομίζω ότι θα έπρεπε να σταματήσουμε να διοργανώνουμε τον αγώνα, τουλάχιστον για ένα διάστημα. Υψηλό το κόστος, περιορισμένα τα κέρδη. Πιστεύω πως θα έπρεπε να διοργανώνουμε μόνο το Moto GP. Πρώτον, το κόστος είναι χαμηλότερο. Δεύτερον, έχουμε sold-out. Τρίτον, έχουμε αναβάτες στο Moto2 και το Moto3», έγραψε ο Χαϊρί Τζαμαλουντίν στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Επιμέλεια: Νίκος Αρβανίτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x