Κι όμως, το σίριαλ με τον Μεντί Αμπέντ δεν έκλεισε για τον Παναθηναϊκό. Μετά το «ναυάγιο» με τον Αλεχάνδρο Αλφάρο, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να κάνουν μία ύστατη προσπάθεια για να επαναφέρουν τον Αλγερινό μεσοεπιθετικό στην Ελλάδα. Μάλιστα ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει αποφασισμένος να κάνει οικονομική υπέρβαση για να ικανοποιήσει την εισήγηση του Γιάννη Αναστασίου και πληροφορίες αναφέρουν πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει μέχρι και 600.000 ευρώ στη Νιούκαστλ.

Οι διαπραγματεύσεις με την αγγλική ομάδα, που αρχικά αξίωνε 700.000 ευρώ, είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται να μεταβεί άνθρωπος της ΠΑΕ στο Νησί για να επιστρέψει με τις υπογραφές. Πλέον η διαφορά που χωρίζει τις δύο πλευρές δεν είναι μεγάλη και οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία είναι αρκετές. Ο ίδιος ο Αμπέντ από τη στιγμή που δεν παίζει στη Νιούκαστλ (ήταν στη 18άδα αλλά έμεινε στον πάγκο στην πρεμιέρα με τη Μαν. Σίτι) είναι θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει.

Ο Παναθηναϊκός έχει κι εναλλακτικές λύσεις για τη θέση του μεσοεπιθετικού εφόσον «στραβώσει» ξανά η υπόθεση του Αμπέντ. Δεν πρόκειται πάντως ούτε για τον Σιμάο Σαμπρόσα (που παίζει σε άλλη θέση και είναι και 35 ετών), ούτε για τον Ντάρεν Άμπροουζ.

Οι «πράσινοι», στο μεταξύ, ολοκλήρωσαν τη συμφωνία με τον Βαλμίρ Μπερίσα. Ο 18χρονος Σουηδός επιθετικός είπε το «ναι» στην πρόταση του Παναθηναϊκού και έρχεται δανεικός από τη Ρόμα με οψιόν αγοράς. Μέσα στη μέρα θα οριστικοποιηθεί η μέρα άφιξής του, που θα είναι πιθανότατα η Παρασκευή.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube