Αν και προ ημερών είχε διαψευστεί από πλευράς Ολυμπιακού δημοσίευμα σε ελληνική εφημερίδα πως ο Ερίκ Αμπιντάλ έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση το Δεκέμβριο, νέα τροπή στην υπόθεση έρχεται να βάλει η καταλανική Sport.

Σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει πως ο Γάλλος αμυντικός έχει ήδη πάρει την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του μεσούσης της περιόδου και μοναδικό «παράθυρο» για να αλλάξει γνώμη είναι να προκριθεί ο Ολυμπιακός στους «16» του Champions League, ειδικά αν το πετύχει σαν πρώτος του ομίλου του.

Ο 35χρονος άσος φέρεται, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, να μην έχει ενθουσιαστεί με το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία του και τον επιβαρυμένο οργανισμό του από το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, φέρεται να έχει κατασταλάξει στο να επιστρέψει στη Βαρκελώνη για μόνιμη εγκατάσταση. Εκεί τον περιμένει ανοιχτή πρόταση της Μπαρτσελόνα για να αναλάβει θέση τεχνικού διευθυντή στις ποδοσφαιρικές σχολές που έχει ο σύλλογος ανά την υφήλιο.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει και κάποια στοιχεία που λειτουργούν ως ενδείξεις της επικείμενης επιστροφής του Αμπιντάλ στη Βαρκελώνη. Η σύζυγός του δεν μένει πλέον στην Αθήνα, ενώ οι δύο από τις τρεις κόρες του γράφτηκαν προ λίγων εβδομάδων σε αγγλόφωνο σχολείο στην καταλανική πόλη.

Από πλευράς του Ολυμπιακού δεν υπήρξε καμία επίσημη θέση. Αυτό που επαναμβάνεται είναι πως ο Ερίκ Αμπιντάλ είναι παίκτης του Ολυμπιακού και δεσμεύεται με συμβόλαιο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Παναθηναϊκός: Άπαντες παρόντες ενόψει ΠΑΟΚ!

Νικολακόπουλος: «Οι δύο Τούρκοι που θα ήθελε ο Κοβάσεβιτς στον Ολυμπιακό»

Συνέχισε κομπλέ ενόψει Ολυμπιακού η ΑΕΚ

Νικολογιάννης: «Έχει δύο ντέρμπι σε τρεις μέρες ο Παναθηναϊκός και πρέπει να βρει δύο δυνατές 11άδες»

Οι ευχές της ΠΑΕ στον Γιώργο Σαββίδη: «Στιγμές μεγάλης υπερηφάνειας με τον ΠΑΟΚ»

Στην προπόνηση της ΑΕΚ ο Μαύρος - Τι είπε σε παίκτες και Αλμέιδα

Tσορμπατζόγλου: «Υπάρχει αισιοδοξία για Μπάμπα ενόψει Λεωφόρου - Προτεραιότητα η παραμονή του Μεϊτέ»

Αθανασίου: «Δεν καλύπτει τις ανάγκες του Παναθηναϊκού το Πανθεσσαλικό - Μια θέση ανοιχτή για την 11άδα με ΠΑΟΚ»

Κετσετζόγλου: «Είναι πιθανό να δούμε την πιο βασική 11άδα της ΑΕΚ - Να δούμε αν τώρα θα είναι στο τοπ της φόρμας της»

Μπέος: «Θέλει η π…να να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει - Ξεκάθαρη απόδειξη ύπαρξης βρώμικου παρασκηνίου»