Κώστας Μιαούλης

Αν βάλει stop στον καλύτερο, ξανανεβάζει τις μετοχές του

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το πόσο ανάγκη έχει και ο Δέλλας σε προσωπικό επίπεδο στο «Καραϊσκάκη» ένα καλό αποτέλεσμα, για να μπορέσει ν’ ανακτήσει μέρος της χαμένης εμπιστοσύνης του κοινού.

Η αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκη» για το Κύπελλο, αποτέλεσε το μεγάλο του παράσημο για την σεζόν που πέρασε. Αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή, στην σύντομη προπονητική του καριέρα, συνάμα όμως δημιούργησε και μεγάλες προσδοκίες. Το 1-1 στο Φάληρο ήταν το pick του Δέλλα, ωστόσο στους οκτώ μήνες που ακολούθησαν, η εμπιστοσύνη μιας μερίδας φίλων της ΑΕΚ, προς το πρόσωπο του, έχει κλονιστεί. Ο «Κολοσσός» έχει μεγάλη ανάγκη ένα θετικό αποτέλεσμα, για να μπορέσει να ξανακερδίσει τους «Ενωσίτες».

Για να είμαστε ειλικρινείς. Η ΑΕΚ σε αυτό το ματς, παίζει το αν μπορεί να συνεχίσει να είναι κοντά στην κορυφή ή θα βρεθεί από νωρίς μακριά, με αποτέλεσμα να πάει σε μια καταδίωξη δίχως ουσιαστικές ελπίδες για πρωτιά. Τουλάχιστον για εκείνους που είχαν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά και όχι για εκείνους που είχαν μια ρεαλιστική θεώρηση των πραγμάτων. Πάντως θα είναι σημαντικό ακόμα και αν δεν πάει για τίτλο, να μην μείνει από νωρίς μακριά και σε...διψήφιες διαφορές από τον Ολυμπιακό η «Ένωση». Και για ουσιαστικούς και για ψυχολογικούς λόγους.

Απέναντι σε έναν άλλο Πορτογάλο, που σίγουρα υποτίμησε την ΑΕΚ σε εκείνο το παιχνίδι, ο Δέλλας έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση από κάθε άποψη. Η «Ένωση» όπως πολλές φορές έχω γράψει σε εκείνο το παιχνίδι μπήκε σαν ίση προς ίσο απέναντι στον Ολυμπιακό στο γήπεδο του, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Έκανε το...κομμάτι της ειδικά στο πρώτο μέρος εκείνης της αναμέτρησης. Ο προπονητής της ΑΕΚ είχε καταστρώσει ένα σχέδιο, που βγήκε από την αρχή μέχρι το τέλος. Από εκείνο το ματς και μετά, υποχρέωσε και το αφεντικό του αντιπάλου της, να μην βλέπει με καλό μάτι τον Περέιρα. Στην πραγματικότητα το αφεντικό του Ολυμπιακού ήθελε να στείλει στο...λογιστήριο για αποζημίωση, τον νυν προπονητή της Φενέρ, από εκείνο το βράδυ.

Αυτή τη φορά για τον Δέλλα, το έργο του θα είναι απείρως δυσκολότερο και η πρόκληση μεγαλύτερου μεγέθους. Αυτή τη στιγμή ο Σίλβα, έχει αγγίξει το τέλειο από κάθε άποψη, αφού έχει κερδίσει όλα τα ματς, εξαιρουμένου αυτού με την πανίσχυρη Μπάγερν. Ο Πορτογάλος έχει διδαχθεί από το πάθημα του προκατόχου του και έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το ματς, κάτι που γίνεται αντιληπτό από τις ομιλίες του. Το μνημονεύει σε μεγαλύτερο βαθμό, απ’ όσο έκανε για το ματς της Τούμπας κι αυτό δείχνει πολλά.

Αν η κιτρινόμαυρη ομάδα κατορθώσει ν’ αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα στο Φάληρο, έστω και το ισόπαλο, θα πιστωθεί την δόξα του πρώτου που του παίρνει αποτέλεσμα εντός των τειχών. Αυτό θα είναι μεγάλο παράσημο, με οφέλη πολλαπλά για την «Ένωση». Για την ψυχολογία της, για την βαθμολογική ουσία πάνω απ’ όλα, αλλά και για τον ίδιο τον Δέλλα. Θα βάλει έστω ένα φρένο, στην σαρωτική επικράτηση ως τώρα, του Σίλβα σε επίπεδο εντυπώσεων. Γιατί είναι η αλήθεια πως ο Πορτογάλος, μέχρι τώρα μετράει... "σκαλπ" συναδέλφων του και τα προσθέτει στη συλλογή του. Του Λουτσέσκου, του Τούντορ αλλά και του Βενγκέρ .

Αν ο τεχνικός της ΑΕΚ, μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα σε βαθμό ή βαθμούς στο «Καραϊσκάκη» θα κερδίσει χρόνο, ωφέλιμο. Ο κόσμος θα πιστέψει περισσότερο στις δυνατότητες του, θα κερδίσει ηρεμία για να καταστρώσει το πλάνο του, για την κάπως πιο βατή συνέχεια (εξαιρουμένης της αναμέτρησης στη Λεωφόρο) μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Άλλωστε μόνο μικρό πράγμα δεν θα είναι ο "Κολοσσός", να σταματήσει τον Σίλβα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:
close menu
x