Κώστας Νικολακόπουλος

Αν δεν είσαι σκυλί του πολέμου, την έβαψες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr την αποψινή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

•Είναι λογικό ο κόσμος στην Ελλάδα να μην έχει σε μεγάλη υπόληψη τη Μάλμε. Πολύ απλά γιατί ελάχιστοι την έχουν δει να παίζει.

•Αλλά να ξέρετε πως έχει καλή ομάδα. Ομάδα με τη σημασία της λέξης. Ειδικά μέσα στο γήπεδό της θα σε κάνει να υποφέρεις! Θα σε πιέσει, θα σε τρέξει, θα σε πρεσάρει, δεν θα σε αφήσει σε ησυχία.

•Πρέπει να είσαι έτοιμος, να τα περιμένεις όλα αυτά και να έχεις απαντήσεις. Αν δεν έχεις, θα χάσεις χωρίς να το καταλάβεις και μετά θα λες, «δεν ξέρω πως έχασα».

•Σας τα λέω αυτά, γιατί έχω δει τη Μάλμε και στα δύο παιχνίδια της με τη Σάλτσμπουργκ για τα πλέϊ οφς του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και στο πρώτο της στη φάση των ομίλων με τη Γιουβέντους στην Ιταλία.

•Θυμάμαι όταν την πρωτοπαρακολούθησα στο παιχνίδι στην Αυστρία, έλεγα, «να μία καλή κλήρωση για τον Ολυμπιακό. Αλλά αποκλείεται να περάσει»!...Βλέπετε η Σάλτσμπουργκ την είχε βάλει στα δίκτυα. Κέρδιζε 2-0 μέχρι το 90’ και μπορούσε εύκολα να βάλει και πέντε γκολ!

•Επιθετικά η Μάλμε ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με την άμυνά της, μπορούσε να είχε σκοράρει πολύ νωρίτερα, αλλά ήταν υπερβολικά τυχερή μειώνοντας σε 2-1 στο 90’, από ένα απίστευτο λάθος του γκολκίπερ της Σάλτσμπουργκ, του Γκούλαξι, συμπαίκτη του Μέγερι στην εθνική Ουγγαρίας. Ήταν ένα γκολ που τη διατήρησε στη ζωή.

•Όταν είδα τη ρεβάνς στο Μάλμε, με το 3-0 επί της Σάλτσμπουργκ, μέχρι που…τρόμαξα από τους Σουηδούς! Φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό! Τη σέντρα έκαναν και πήγαν να μπουν στην περιοχή των Αυστριακών, με βαθιά μπαλιά και σπάσιμο της μπάλας με το κεφάλι από τον ένα φορ στον άλλο. Να κάνουν γκολ στα 10 δευτερόλεπτα!

•Και «ξύλο»! Βαράνε από το πρώτο λεπτό! Ξεκινάνε τα φάουλ οι δύο σέντερ φορ και δεν σταματάει πουθενά αυτό το πράγμα! Αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας, αφού κάποια μαρκαρίσματα σε εξωθούν στην δική σου αποβολή…

•Πάνε να σου σπάσουν τον τσαμπουκά κι αν κωλώσεις, θα το φας το γκολάκι γρήγορα γρήγορα και μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις. Γιατί γυρίζει τον ένα κόφτη σαν τρίτο στόπερ, κρατάει και τους μπακ πίσω και παίζει με πέντε στην άμυνα, συν ένα κόφτη μπροστά τους, έξι.

•Καλή ομάδα στα στημένα, προσπαθεί να απειλήσει ακόμη και με τα…αράουτ του δεξιού μπακ Τίνερχολντ, αφού έχει ψηλά παιδιά μπροστά και τους αρέσει να παίζουν περισσότερο την αντεπίθεση παρά την επίθεση. Άλλωστε, έτσι, στην κόντρα, προηγήθηκαν, με ένα πέναλτι. Και στο τρίτο γκολ έκλεψαν την μπάλα και πάλι στην κόντρα το έκαναν. Ήταν και τυχεροί στο συγκεκριμένο ματς, αφού το 2-0 το έκαναν με ένα σουτ από τα 35 μέτρα που δεν μπαίνει ποτέ!

•Μετά τους είδα τους Σουηδούς και με τη Γιουβέντους στην Ιταλία. Έχασαν 2-0, αλλά ήταν αξιοπρεπείς. Μπορούσαν μάλιστα να προηγηθούν σε μία-δύο φάσεις, αλλά όταν τους στρίμωξε η Γιουβέντους στο β΄ημίχρονο, υπέκυψαν. Από…αέρος πολύ δύσκολα να περάσεις. Μπορείς να τους τρυπήσεις κύρια από τα άκρα της άμυνας η, με καλές προσπωικές ενέργειες η, με καλές κάθετες πάσες.

•Δεν είναι καμία ομαδάρα, αλλά πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ σκληρά από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, αν θέλεις να πάρεις αποτέλεσμα από αυτούς, ειδικά στο σπίτι τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x