Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Αν δεν είσαι συγκεντρωμένος η γκέλα παραμονεύει!

Το Κύπελλο Αγγλίας παραμένει ένα πολύ σπουδαίο τρόπαιο και τα τελευταία πέντε χρόνια ξαναβρήκε τη δυναμική του. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Μπορεί πια η Πρεμιερ Λιγκ να έχει επισκιάσει τη μαγεία που έφερνε κάθε χρόνο το Κύπελλο Αγγλίας στη ζωή μας, ωστόσο παραμένει ένα πολύ σπουδαίο τρόπαιο και τα τελευταία πέντε χρόνια ξαναβρήκε τη δυναμική του.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ναι, δεν μπορεί εύκολα πια να κερδίσει το τρόπαιο μία μικρομεσαία ομάδα, όπως φάνηκε από τον τρόπο που η Αρσεναλ λύγισε τη Χαλ πρόπερσι, όμως πάντα θα υπάρχει ένα παραθυράκι ελπίδας για κάθε επίδοξη Πόρτσμουθ ακόμα και στον 21ο αιώνα!

Φυσικά αυτό που γινόταν κάποτε, δεν είναι πια εύκολο να γίνει. Δηλαδή ομάδες δεύτερης κατηγορίας να φτάνουν τελικό ή να κατακτούν το κύπελλο όπως για παράδειγμα συνεβαινε κατά κόρον στις δεκαετίες του 60, του 70 και του 80 όπου ο τίτλος κατέληξε στα χέρια της Γουλβς, της Γουέστ Χαμ, της Μάντσεστερ Σίτι, της Γουέστ Μπρομ, της Λιντς, της Σάντερλαντ, της Ιπσουιτς, της Σαουθάμπτον και της Γουίμπλεντον. Με εξαίρεση εκείνον τον τελικό του 2008 Πόρτσμουθ- Κάρντιφ 1-0 το 2008, καταλαβαίνει κανείς πως ουσιαστικά στον νέο αιώνα μόνο στα λόγια υπάρχει το Κύπελλο των εκπλήξεων!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x