Πόλο

«Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, η χρονιά θα είναι αποτυχημένη!»

Κατάθεση ψυχής έκανε ο Χάρης Παυλίδης, που φιλοξενήθηκε στο "Παίζουμε Ελλάδα, Πόλο", μιλώντας για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τις «ερυθρόλευκες», για την πορεία προς τη δόξα.

Χαρακτηριστικά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού επισήμανε ότι οι παίκτριές του έχουν την «υποχρέωση» να κατακτήσουν και τον εγχώριο τίτλο: «Το έχω πει στις αθλήτριες και θα το πω και δημόσια: Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, η χρονιά κρίνεται αποτυχημένη για εμάς. Με όλο τον σεβασμό προς την ομάδα της Βουλιαγμένης, αν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πρέπει δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει».

Για το άγχος της ομάδας του στον ημιτελικό με την Κίνεφ Κίρισι, είπε: «Το περίμενα ότι ο ημιτελικός θα ήταν τόσο δύσκολος. Παρότι είχαμε κάνει προεργασία πάνω σ’ αυτό το θέμα, αποδείχθηκε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να παίξουμε ένα φάιναλ φορ στον Πειραιά, σ’ ένα γεμάτο κολυμβητήριο και με τον κόσμο να… απαιτεί να κερδίσουμε το τρόπαιο».

Για την πίστη του ότι μπορούσαν να σπάσουν το τριετές αήττητο της Σαμπαντέλ, τόνισε: «Από τους περσινούς προημιτελικούς της Ευρωλίγκας είχαμε επισημάνει ότι ήμασταν η μόνη ομάδα που είχε κοντράρει την Σαμπαντέλ. Στο Σούπερ Καπ, στην αρχή της φετινής σεζόν, ήταν πολύ νωρίς για μας, επειδή είχαμε τρεις νέες παίκτριες στην επτάδα. Στον τελικό, ξέραμε ότι θα είχαμε πιθανότητες να κερδίσουμε, αν φτάναμε στο τελευταίο οκτάλεπτο κοντά στο σκορ. Οι Ισπανίδες ξέρουν να διαχειρίζονται τέλεια το χρόνο αν έχουν πλεονέκτημα 2-3 γκολ, αλλά δεν έχουν συνηθίσει να είναι κοντά στο σκορ με τις αντιπάλους τους. Γι’ αυτό πίστευα ότι θα παίρναμε εμείς τη νίκη. Μετά τον τελικό, μου είπαν ότι η Σαμπαντέλ ήταν αήττητη για 155 αγώνες και για 1.142 μέρες. Είναι κάτι το εξωπραγματικό αυτό που πέτυχε, αλλά και πολύ τιμητικό για τον Ολυμπιακό το να γίνει η ομάδα που έβαλε τέλος σ’ αυτό το σερί».

Για το ευρωπαϊκό πλάνο τριετίας, που ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το αναμενόμενο, σχολίασε: «Είχαμε κάνει ένα πλάνο τριετίας για να φτάσουμε στην κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά τα καταφέραμε από την πρώτη μας χρονιά. Η Βουλιαγμένη είχε συμμετάσχει σε αρκετά φάιναλ φορ, μέχρι να ωριμάσει και να πάρει τον ευρωπαϊκό τίτλο με τη μεγάλη ομάδα που είχε. Εμείς το πήραμε πιο γρήγορα απ’ ό,τι θα περιμέναμε».

Για τις πολλές αναποδιές στην πορεία προς την κατάκτηση του τροπαίου, ο Χάρης Παυλίδης υπογράμμισε: «Ήταν μια πορεία με πολλά προβλήματα. Με πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς, καθώς και το θέμα της Ασημάκη, για την οποία μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέραμε αν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ή όχι. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο αυτό, με τις διαρκείς απουσίες και τους τραυματισμούς παικτριών. Δεν μου είχε ξανατύχει τέτοιο πράγμα, σ’ όλα τα χρόνια που είμαι προπονητής. Κάποια στιγμή, το πήραμε στην πλάκα και λέγαμε ότι αν φτάσουμε στον τελικό θα παίξουμε όπως μπορούμε: Χωρίς χέρι, χωρίς πόδι, με πυρετό, με ό,τι έχουμε!»

Επίσης, αναφέρθηκε στην αξία της αρχηγού, Φιλιώς Μανωλιουδάκη: «Η Φιλιώ είναι η αθλήτρια που δεν τα παρατάει ποτέ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σε κάθε άθλημα πρέπει να είναι ένας παίκτης ιδιαίτερος, που να έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Η Φιλιώ είναι μια τέτοια παίκτρια. Ξέρει πότε θα βάλει τις φωνές στις συμπαίκτριές της, πότε θα τις χαϊδέψει, πότε θα τις ‘ανεβάσει’ με το δικό της παράδειγμα».

Για το πόσο προσγειωμένες ήταν οι πολίστριές του πριν το φάιναλ φορ: «Δεν υπήρχε έπαρση ή αλαζονεία και το έβλεπα στις δηλώσεις των κοριτσιών. Ούτε μία αθλήτρια δεν βγήκε να κάνει δηλώσεις σε στιλ ‘παίζουμε στην έδρα μας και δεν φοβόμαστε τίποτε και θα πάρουμε το κύπελλο’. Αντίθετα, οι Ρωσίδες της Κίνεφ έλεγαν ότι ‘ήρθε η στιγμή να το πάρουμε’. Το έλεγαν αυτό οι αθλήτριες μιας ομάδας που επί δέκα χρόνια δεν έχει πάρει τίποτε στην Ευρώπη. Από την άλλη, οι κοπέλες της Σαμπαντέλ ήταν τόσο ήρεμες και ευγενικές στις δηλώσεις τους, που καταλαβαίνεις γιατί έχουν κερδίσει τόσους τίτλους».

Για το… αυτογκόλ που έβαλε η Κίνεφ, από πλευράς τακτικής: «Η Μπιανκόνι είχε βάλει επτά γκολ στην εθνική Ρωσίας μερικές μέρες νωρίτερα, αλλά παρόλα αυτά η Κίνεφ της έδωσε χώρο και η Ρομπέρτα έβαλε άλλα έξι στον ημιτελικό. Πρέπει να είσαι αφελής για να την αφήσεις να σουτάρει, έπειτα από τη ζημιά που έχει κάνει στο ματς Ιταλίας – Ρωσίας! Αντίθετα, η Σαμπαντέλ δεν έκανε τέτοιο λάθος. Την έκλεισαν καλά και αυτό έδωσε περισσότερους χώρους στις συμπαίκτριες της Μπιανκόνι. Οι Ισπανοί άφησαν χώρο στις Σάουθερν και Μανωλιουδάκη και από εκείνη την πλευρά ήρθε το 70% των γκολ που βάλαμε στον τελικό».

Για την απόλυτη οργανωτική επιτυχία του φάιναλ φορ: «Ήταν το καλύτερο φάιναλ φορ που έχω ζήσει, είτε ως θεατής είτε συμμετέχοντας σ’ αυτό. Όσοι ήρθαν στον Πειραιά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Πολλοί ξένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από την τελετή λήξης. Σ’ αυτό συντέλεσε βέβαια και το γεγονός ότι κέρδισε ο Ολυμπιακός και ήταν γεμάτο το κολυμβητήριο μετά τη λήξη του τελικού».

Πηγή: Waterpololive.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x