Κώστας Νικολακόπουλος

Αν ο Κατσουράνης έλεγε ότι ο Μπέντο δεν μετράει…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα με αφορμή τις δηλώσεις του Κατσουράνη για Μπέντο και δίνει και μία συνέχεια στο θέμα της λίστας του Ολυμπιακού.

***Ο Κατσουράνης έπαιξε τρία χρόνια μπάλα στην Πορτογαλία, σε υψηλό επίπεδο, στην Μπενφίκα, από το καλοκαίρι του 2006 ως το καλοκαίρι του 2009.

***Την ίδια περίοδο, για την ακρίβεια από τον Οκτώβριο του 2005 έως το Νοέμβριο του 2009, προπονητής στην άλλη μεγάλη ομάδα της Λισαβώνας ήταν ο Πάουλο Μπέντο, έχοντας αναλάβει στα 36 χρόνια του, την ομάδα στην οποία είχε τελειώσει την καριέρα του.

***Άρα, ο Κατσουράνης αν μη τι άλλο ξέρει αρκετά καλά τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού, με τα καλά του και με τα κακά του. Η δε Μπενφίκα εκείνη την τριετία τερμάτιζε πάντα πίσω από την Σπόρτινγκ, που έρχονταν δεύτερη πίσω από την ακτύπητη εκείνη την εποχή Πόρτο, με την οποία έδινε πάντως μεγάλες μάχες για τον τίτλο.

***Χθες λοιπόν ο Κατσουράνης βγήκε στο metrosport και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για τη μάχη του τίτλου Ολυμπιακό. Κι αφού πρώτα είπε ότι «πλέον είναι πολύ δύσκολο, ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα, τουλάχιστον καλύτερη από τους άλλους», στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ λέγοντας ότι, «μετά τον Ολυμπιακό είναι η πιο δυνατή ομάδα», κατέληξε σχολιάζοντας τον Μπέντο.

***Τι είπε; «Είναι καλός προπονητής. Τον ξέρω από την Πορτογαλία, όπου ήμασταν αντίπαλοι τρία χρόνια. Είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Αν του δώσουν χρόνο…Ήδη βλέπουμε ό,τι έκανε με τους νεαρούς παίκτες. Το είχε κάνει και με την Σπόρτινγκ. Θέλει χρόνο, αλλά είναι καλός προπονητής».

***Νομίζω ότι έχουν τη σημασία τους οι δηλώσεις του Κατσουράνη, που δεν έχει κανένα λόγο να κολακέψει τον προπονητή του Ολυμπιακού, που είναι στην ομάδα 5,5 μήνες. Στην Σπόρτινγκ είχε μείνει σχεδόν πέντε χρόνια...

***Θα μου πείτε, οι δηλώσεις αυτές θάφτηκαν. Αν, αντίθετα, ο Κατσουράνης έλεγε ότι ο Μπέντο δεν μετράει, θα είχαν γίνει θέμα…
Κατά τα άλλα…

***Πρώτον, γράψτε λάθος για την χθεσινή εκτίμηση μου, ότι ο Τσόρι θα είναι στη λίστα. Από την στιγμή που υπάρχει η φόρμουλα αλλαγής τριών ξένων σε σχέση με τη λίστα του Σεπτέμβρη, μέσα θα είναι κι οι τρεις μεταγραφές, άρα αφού πρέπει να μείνει έξω ένας ακόμη μαζί με Μιλιβόγεβιτς κι Ομάρ, αυτός θα είναι ο Τσόρι, τον οποίο έχει να βάλει ο Μπέντο από τις 18 Δεκέμβρη, όπερ σημαίνει ότι ο προπονητής δεν τον υπολογίζει.

***Και δεύτερον, δεν μπορώ να δω καμία περίπτωση επανεργοποίησης του Μανιάτη. Αποχώρησης μπορώ να δω…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x