Χρήστος Ρομπόλης

Αν οι τελικοί του ΝΒΑ γίνονταν στην Ελλάδα

Τσακωμοί στην ΚΕΔ, ένταση για τα μέτρα ασφαλείας, εμπρηστικοί τίτλοι, εμετικά συνθήματα, τραμπουκισμός παικτών και άλλα πολλά… Αλήθεια, πώς θα ήταν οι τελικοί του ΝΒΑ αν γίνονταν στην Ελλάδα;

Πείτε την αλήθεια. Όλοι μας ζηλεύουμε το θέαμα, την ατμόσφαιρα, τον αθλητικό πολιτισμό και όλα όσα προσφέρουν οι τελικοί του ΝΒΑ. Όλοι μας θα θέλαμε να ζήσουμε κάτι τέτοιο από κοντά. Ελάχιστοι όμως έχουν την ευλογία. Πιο εύκολο θα ήταν να υποβιβάσουμε τους τελικούς του ΝΒΑ στη δική μας πραγματικότητα. Για φανταστείτε, λοιπόν…

Οι Καβαλίερς αποκλείουν με 4-2 τους Ράπτορς στους τελικούς της Ανατολής. Το πρωτοσέλιδο στη «Φωνή του Κλίβελαντ» την επομένη προκαλεί το νικητή της Δύσης: «Πόσο θα σας περιμένουμε; Αργείτε; Ελάτε, έχουμε να πάμε και διακοπές», ο τίτλος του. Οι Γουόριορς τρεις μέρες μετά ολοκληρώνουν την ανατροπή με 4-3 απέναντι στην Οκλαχόμα και η «Ώρα του Όκλαντ» αφού «γλεντά» τους ηττημένους με τον τίτλο «Thunder-cats» (μτφ: «Γατάκια-Θάντερ) απαντά στους Καβαλίερς: «Πελάτες, πλυθείτε! Ερχόμαστε!».

inner

Ακολουθεί σύσκεψη με την αστυνομία. Οι εκπρόσωποι των ομάδων τσακώνονται για τα μέτρα ασφαλείας. Αποφασίζεται ο ιδιοκτήτης των «Καβς» στα παιχνίδια της Oracle Arena να κάθεται στον πάγκο με συνοδεία τους Τσακ Νόρις, Στίβεν Σιγκάλ και Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, ενώ αντίστοιχα στο Κλίβελαντ η σύζυγος του Στεφ Κάρι και η κόρη του να καθίσουν σε ειδικό μπουθ για να προστατευτούν από τους θερμοκέφαλους, που φημίζονται ότι δεν λυπούνται ούτε τα γυναικόπαιδα.

Και στις δύο έδρες, πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων τοποθετείται ειδικό προστατευτικό και ηλεκτροφόρο δίχτυ για να «αποκρούει» μπουκάλια, κέρματα αλλά και εισβολείς. Οι court seats καταργούνται γιατί απειλείται η σωματική ακεραιότητα των παικτών από τους πλούσιους κάφρους, ενώ η θωρακισμένη φυσούνα φτάνει μέχρι το κέντρο του παρκέ, για να φύγουν οι αντίπαλοι αποφεύγοντας τη «βροχή» αντικειμένων στο φινάλε.

inner

Ένταση στην ΚΕΔ του ΝΒΑ! Οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων τσακώνονται για τους διαιτητές που θα μπουν στην κληρωτίδα. Οι Καβαλίερς θέτουν βέτο για έναν συγκεκριμένο ρέφερι, γιατί στο Facebook έχει φωτογραφία από ένα πάρτι του 1974 με τον Ντελ Κάρι, αλλά και για έναν ακόμη «γκρίζο» επειδή ο ανιψιός του είναι μπατζανάκης του Στιβ Κερ. Οι Γουόριορς αποχωρούν από τη διαδικασία φωνάζοντας «βάλτε όποιον θέλετε, αφού έτσι κι αλλιώς δικό μας είναι».

Η σειρά αρχίζει στο Όκλαντ. Το πούλμαν των Καβαλίερς φτάνει στο γήπεδο συνοδεία πεζοναυτών, τριών ελικοπτέρων και με προστασία από αντιαεροπορικά συστήματα, ενώ μέλη της SWAT έχουν ακροβολιστεί στα γύρω κτίρια για παν ενδεχόμενο.

inner

Οι Γουόριορς «καθαρίζουν» τα δύο πρώτα ματς συνολική διαφορά 48 πόντων. «Πότε; ΠΟΤΕ!», ο πρωτοσέλιδος τίτλος στην «Ώρα του Όκλαντ», που πικάρει το Κλίβελαντ επειδή δεν έχει δει τίτλο σε μεγάλο σπορ εδώ και 52 χρόνια. «Amber Alert: αγνοείται μεσήλικας αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς. Μπορείτε να βοηθήσετε; Οι συμπαίκτες του, πάντως, ΟΧΙ», προσθέτει το δημοσίευμα κράζοντας τον Λεμπρόν.

inner

Η απάντηση έρχεται πληρωμένη τρεις μέρες μετά. Οι Καβαλίερς διαλύουν τους Γουόριορς 120-90 και μένουν ζωντανοί. «Who is your daddy? LeBron is!» (ή ελληνιστί «Λεμπρόν τον λένε τον μπαμπά σας»), ο τίτλος στη «Φωνή του Κλίβελαντ», που σχολιάζει τα παράπονα του Τόμπσον για τη διαιτησία με τίτλο «Κλαίει Τόμπσον».

inner

Την επομένη η «Ώρα του Όκλαντ» ισχυρίζεται πως η απουσία του Κέβιν Λοβ στον τρίτο τελικό δεν ήταν λόγω διάσεισης που υπέστη το δεύτερο ματς, αλλά επειδή ζαλιζόταν ακόμη από το ποτό και το ξενύχτι σε συναυλία της Beyonce στο Οχάιο και ο Τάιρον Λου αποφάσισε να τον αφήσει εκτός για να συμμορφωθεί.

inner

Ο Λοβ αποδεικνύεται γκαντέμης, αφού με την επιστροφή του οι Καβαλίερς χάνουν. Στον αγώνα που γίνεται το 3-1 ο Στεφ Κάρι έχει 38 πόντους με 7/13 τρίποντα. «Τι έβαλε ο Καρι-όλης;» αναφέρει ο… ευφάνταστος τίτλος στην «Ώρα του Όκλαντ», που συνεχίζει το ίδιο επιθετικά: «Ποιοι ιππότες; Οι πότες να ονομαστούν, αφού τον ήπιαν».

inner

«Σφαγή από τους κόρακες», αναφέρει η «Φωνή του Κλίβελαντ» παραθέτοντας 20 φάσεις στις οποίες θεωρεί πως αδικήθηκαν οι Καβαλίερς. Η διοίκηση της ΚΑΕ εκδίδει ανακοίνωση κατά του ESPN για «μεροληπτική περιγραφή υπέρ των Γουόριορς» και για υποτιμητικά σχόλια του Τσαρλς Μπάρκλεϊ στην εκπομπή του στο TNT.

inner

Το ΝΒΑ ανακοινώνει πως ο Ντρέιμοντ Γκριν τιμωρείται με ένα αποκλεισμό ενός αγώνα για χτύπημα στα αχαμνά του Λεμπρόν Τζέιμς στον τέταρτο τελικό. «Έτσι κι αλλιώς τα αρχ@@@ μας θα πάρετε! Τόσο μας φοβάστε πια;», γράφεται στην «Ώρα του Όκλαντ», που προ(σ)καλεί περαιτέρω: «Καλούμε τους Καβαλίερς στη στέψη μας, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουνίου στο σπίτι μας. Μη φάτε, θα έχει γλαρόσουπα».

inner

Στην Oracle Arena ο Λεμπρόν καθυβρίζεται για τα όσα δήλωσε για τη συμπεριφορά του Γκριν. «Λεμπρόν, κλαψιάρη, τι σου’ χει κάνει ο Κάρι;», το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα. «Και με Γκριν και δίχως Γκριν θα τον φάτε όπως πριν», ακούγεται από το πέταλο των φανατικών. «Ιππότες, ιππότες, στο Όκλαντ είστε κότες», φωνάζουν κάτι 12χρονα από τις ακαδημίες των «πολεμιστών».

inner

Οι «Καβς» δεν μασάνε, νικούν και μένουν ζωντανοί. «Πάρτι, ε; Πάρτη!», το πρωτοσέλιδο στη «Φωνή του Κλίβελαντ», που προσθέτει: «Kyrie ελέησον», μετά το μεγάλο ματς του Ίρβινγκ. Ένα παιδάκι μετά τον αγώνα πλησιάζει για να πάρει αυτόγραφο από τον αντίπαλο πρωταγωνιστή του αγώνα και ο μπαμπάς του το βαρά στο ποπουδέλι, του κόβει το χαρτζιλίκι για ένα μήνα και του πετά τα CD των One Direction στα σκουπίδια.

inner

Ο έκτος τελικός έχει έρθει. Οι Καβαλίερς ισοφαρίζουν τη σειρά σε 3-3, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ο φανατικός της άμυνας (ΝΟΤ) Κάρι αποβάλλεται με έξι φάουλ και πετά τη μασέλα του που χτυπά έναν οπαδό, που αποδεικνύεται πως είναι γιος μικρομετόχου. Εκείνος καταθέτει μήνυση στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. Ο MVP συλλαμβάνεται με τη διαδικασία αυτοφώρου. «Αστόχησα», ισχυρίζεται στην αστυνομία, αλλά ποιος να πιστέψει τον τύπο που έχει βάλει 478 τρίποντα φέτος; Η σύζυγος του Κάρι, Αγιέσα, καταγγέλλει πως τραμπούκισαν την ίδια και τον πατέρα της. «Για τα λεφτά τα κάνετε όλα», ο τίτλος στην «Ώρα του Όκλαντ» που προσθέτει: «Το ΝΒΑ ήθελε έβδομο τελικό! Είναι πολλά τα λεφτά, Κάρι».

inner

Πανηγυρικός τόνος στη «Φωνή του Κλίβελαντ»: «Προσκυνήστε τον Λεμπρόν. Ο βασιλιάς ΔΕΝ πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς. Τώρα πρωτάθλημα στο εξοχικό!».

inner

Λίγο πριν τον έβδομο τελικό το κλίμα μυρίζει μπαρούτι. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στιβ Κόντον, απαγορεύει τη μετακίνηση οπαδών και απειλεί πως το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών αν παρατηρηθούν ακραία φαινόμενα. Το ΝΒΑ ειδοποιεί τη FIBA (ναι, έγινε κι αυτό) και ζητά να βάλει στη θέση της την κυβέρνηση επειδή παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του μπάσκετ. Ο τελικός είναι στον αέρα, με τις ομάδες να προπονούνται για μια-δυο μέρες χωρίς να ξέρουν πότε θα γίνει το ματς.

inner

Τελικά έρχεται η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και ο αγώνας ορίζεται-όπως είχε προγραμματιστεί εξ αρχής-τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Βοήθειά μας!

Χρήστος Ρομπόλης


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x