Κώστας Νικολακόπουλος

Αν περάσει ο Ολυμπιακός, μετά μπορεί να μην είναι μακριά τα προημιτελικά

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την πολύ δύσκολη προσπάθεια του Ολυμπιακού να περάσει σήμερα τους Τούρκους, αλλά και την προοπτική που μπορεί να έχει.

• Τέτοια παιχνίδια σαν το σημερινό του Ολυμπιακού στην Άγκυρα, 99 φορές στις 100 κρίνονται στις λεπτομέρειες. Άρα, αν ο Ολυμπιακός θέλει να περάσει, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να σταθεί στις λεπτομέρειες και τουλάχιστον να κοιτάξει να αποφύγει τα εύκολα λάθη.

• Θυμάμαι από το παιχνίδι με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή, το πόσο εύκολα έδωσε ένα φάουλ στην ΑΕΚ ο Φιγκέϊρας έξω από την περιοχή του Λεάλι…Η, την αντίδραση των Μποτία και Ντα Κόστα στη φάση της αποβολής του Ισπανού, αφού στην αρχή της προσπάθειας του Χριστοδουλόπουλου αντί να πάνε πάνω στον αντίπαλο τους, ήταν σαν να κοίταζαν ο ένας τον άλλο και να μην κάνουν τίποτα…Η, το παντελώς αχρείαστο φάουλ που έκανε ο Μποτία στη φάση του μοναδικού γκολ του αγώνα, την στιγμή που ο Μαρτίνς ήλεγχε πλήρως τη φάση…

• Κατ΄ αρχάς, κάτι για την Οσμάνλι: την έχω δει να παίζει εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα κι ήταν πολύ καλύτερη επιθετικά από την εικόνα της στο Καραϊσκάκη. Εδώ ήρθε και φοβήθηκε πολύ τον Ολυμπιακό, κάνοντας καθαρά παιχνίδι τακτικής. Μπορώ να σας πω ότι για πρώτη φορά μετά από τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια τους στη φάση των ομίλων, οι Τούρκοι έπαιξαν με δύο κόφτες!

• Σήμερα, θεωρώ ότι θα παίξουν αλλιώς: με μεσοκυνηγό τον Ολλανδό Μαχέρ πίσω από τον σέντερ φορ Γουεμπό και με 8άρι τον Εντιαγέ, που στο Καραϊσκάκη ήταν δεκάρι. Δηλαδή θα είναι πολύ πιο επιθετική η Οσμάνλι. Με τον Εντιαγέ να βγαίνει κρυφός κυνηγός και τον Μαχέρ να βγάζει τις ασίστ-ειδικότητα του να βγάζει συμπαίκτη του στην πλάτη του αντίπαλου αριστερού μπακ (βλέπε Σισοκό).

• Δεν κρύβω την άποψη μου ότι για τον Ολυμπιακό θα είναι μεγάλη επιτυχία αν πάρει απόψε την πρόκριση, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό. Άλλωστε, για να είμαστε λίγο ρεαλιστές ο Ολυμπιακός εδώ και κάμποσα χρόνια μας έχει συνηθίσει να παίρνει προκρίσεις μέσα στο Καραϊσκάκη, ακόμη και λόγω κληρώσεων η, προγράμματος.

• Μακριά από την Ελλάδα έχει πανηγυρίσει προκρίσεις το 2005 με τη Σοσό με το 1-0 στη Γαλλία (αλλά με όπλο τότε το επίσης 1-0 στο Καραϊσκάκη), το 1999 με την Κροάσια με το 1-1 στο Ζάγκρεμπ, το 1998 με την Ανόρθωση με το 4-2 στην Κύπρο (έχοντας πάντως και νίκη 2-1 στο ΟΑΚΑ), το 1993 με την Τσέρνομορετς με το 3-0 στην Οδησσό (0-1 στο παλιό Καραϊσκάκη), το 1984 με την Ξαμάξ με το 2-2 στην Ελβετία (με νίκη 1-0 εδώ), ενώ η πρώτη του πραγματικά ιστορική πρόκριση του εκτός έδρας ήταν το 1972 με το 1-0 στην Κάλιαρι (αλλά με 2-1 εδώ).

• Πραγματικά θα ήταν πολύ ωραίο σήμερα ο Ολυμπιακός να πρόσθετε μία πρόκριση σε εκτός έδρας παιχνίδι του μετά από 12 χρόνια και δη επι τουρκικού εδάφους. Άλλωστε, μία ματιά στα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων, την περασμένη Πέμπτη, μας λέει ότι αν περάσουν οι πρωταθλητές Ελλάδας στους «16» του Γιουρόπα λιγκ, υποψήφιοι αντίπαλοι τους θα είναι μεταξύ άλλων και οι Κοπεγχάγη, Ροστόφ, Άστρα Ρουμανίας ή Γκενκ…

• Το θέμα για εμένα είναι να μπορέσει απόψε να περάσει, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι-ίσα ίσα. Μετά, με καλή ψυχολογία και με μία καλή κλήρωση, τα προημιτελικά μπορεί να μην είναι μακριά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x