F1

Αναβολή στη στέψη για Χάμιλτον - Νίκη μετά από 113 αγώνες για Ράικονεν

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα στο Όστιν των ΗΠΑ, ο Κίμι Ράικονεν πανηγύρισε νίκη για πρώτη φορά μετά από 113 αγώνες. Στην τρίτη θέση ο Χάμιλτον που δεν κατάφερε να χριστεί από απόψε πρωταθλητής.

Αναβολή πήρε η στέψη του πρωταθλητή στη F1, αφού σε έναν αγώνα με μεγάλη αγωνία και τεράστιο ενδιαφέρον στο Όστιν του Τέξας, ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε τρίτος, μια θέση πάνω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ και δεν κατάφερε να πάρει τη διαφορά των 8 βαθμών που χρειαζόταν για να στεφθεί από σήμερα πρωταθλητής. Νικητής του Γκραν-Πρι ο Κίμι Ράικονεν, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά από 113 αγώνες!

Ο Χάμιλτον εκκίνησε από την pole position, με τον Ράικονεν δεύτερο, ενώ ο Φέτελ βρέθηκε στην πέμπτη θέση, εξαιτίας της ποινής που είχε δεχθεί στις κατατακτήριες δοκιμές. Μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν μετά την εκκίνηση το μονοθέσιό του ήρθε σε επαφή με εκείνο του Ρικιάρντο και έκανε τετ-α-κε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 13η θέση. Λίγο αργότερα ο πιλότος της Red Bull αποχώρησε από τον αγώνα, με το μονοθέσιό του να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα. Από την άλλη ο Ραϊκόνεν πέρασε τον Χάμιλτον στην εκκίνηση, παίρνοντάς του την πρώτη θέση.

Ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε το όχημα ασφαλείας, που μπήκε μέχρι να βγει από την πίστα το μονοθέσιο του Ρικιάρντο και μπήκε στα πιτ-στοπ αλλάζοντας σε soft ελαστικά, κάτι που βελτίωσε κατά πολύ το ρυθμό του. Παράλληλα ο Φέτελ με πολύ γρήγορο ρυθμό, περνούσε τον έναν οδηγό μετά τον άλλον και έφτασε από τη 13η στην 5η θέση στο 20ο γύρο.

Ο Βρετανός πίεζε τον «Iceman», με τον Φέτελ να έχει μπροστά του τους Μπότας και Φερστάπεν. Στον 38ο γύρο, ο Χάμιλτον μπήκε στα πιτς για να αλλάξει τα πολύ φθαρμένα ελαστικά του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει στην 4η θέση, πίσω από τον Μπότας, με τον Φέτελ ακριβώς πίσω του.

Στη συνέχεια, ο Χάμιλτον κάνοντας συνεχόμενους ταχύτερους γύρους ανέβηκε στην τρίτη θέση, πίσω από Ράικονεν και Φερστάπεν, με τον Φέτελ να παραμένει πέμπτος. Οι διαφορές των τριών πρώτων οδηγών παρέμεναν σταθερές λίγο πάνω από το δευτερόλεπτο, με έξι γύρους να μένουν για το τέλος. Τελικά, ο Χάμιλτον δεν κατάφερε να προσπεράσει τον Φερστάπεν, ο Φέτελ πέρασε τον Μπότας και πήρε την τέταρτη θέση. Ο Ράικονεν ήταν αυτός που είδε πρώτος την καρό σημαία και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη στο Γραν-Πρι του Όστιν, με την στέψη του πρωταθλητή να παίρνει αναβολή για το Μεξικό και τον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 28 Οκτωβρίου.

Η κατάταξη:

inner

Η βαθμολογία των οδηγών:
1. Χάμιλτον 346
2. Φέτελ 276
3. Ραϊκόνεν 221
4. Μπότας 217
5. Φερστάπεν 191
6. Ρικιάρντο 146

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:
1. Mercedes 563
2. Ferrari 497
3. Red Bull 337
4. Renault 106
5. Haas 86

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x