Επικαιρότητα

Αναβρασμός στον Πειραιά - Λιμενικοί ανακοινώνουν την εκκένωση

Με ντουντούκα στα χέρια ο λιμενάρχης ενημερώνει τους πρόσφυγες ότι θα πρέπει να μαζεύουν τις σκηνές τους.

Αναβρασμός επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στον Πειραιά καθώς το λιμενικό ενημερώνει τους πρόσφυγες και μετανάστες ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από τον πρόχειρο καταυλισμό.

Ο λιμενάρχης Πειραιά με ντουντούκα στα χέρια ενημερώνει τους πάνω από 4.600 πρόσφυγες και μετανάστες ότι «το λιμάνι του Πειραιά δεν είναι hotspot, είναι χώρος προσωρινής φιλοξενίας».

«Η προσωρινή διαμονή τελείωσε και θα πάνε σε πιο οργανωμένα hotspot που η πολιτεία έχει φτιάξει. Θα είναι εξοπλισμένα και κατάλληλα για τη φιλοξενία τους. Παράκληση σιγά σιγά να αρχίσουν να μαζεύουν τις σκηνές τους. Αναμένουμε σιγά σιγά την ανταπόκρισή τους» ήταν το μήνυμα του λιμενάρχη στον μετάφραση που κρατούσε ντουντούκα στα χέρια.

Για τους Αφγανούς υπάρχουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, ενώ οι υπήκοοι Συρίας θα μεταφερθούν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ήδη, ένα πούλμαν βρίσκεται έξω από την πύλη Ε2 με προορισμό τη βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, μέχρι στιγμής, κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας δεν έχει επιβιβαστεί σε αυτό.

Έως τώρα πάντως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες παραμένουν στις σκηνές τους χωρίς να έχουν δείξει ενδιαφέρον να μετακινηθούν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x