Stoiximan Super League

Ανακοινώθηκε ο Σάντσεζ

Τη συμφωνία της με τον Λόρι Σάντσεζ που θα καθίσει στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης μέχρι το τέλος της περιόδου ανακοίνωσε η «ελαφρά ταξιαρχία».

Όπως αναμενόταν, ο Λόρι Σάντσεζ θα είναι ο άνθρωπος που θα καθοδηγήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στην τρέχουσα σεζόν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Απόλλων:

«Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή Lawrence Philip "Lawrie" Sanchez».

Το βιογραφικό του όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου:

Ο Lawrence Philip "Lawrie" Sanchez είναι γεννημένος στις 22 Οκτωβρίου 1959 στο Λέμπεθ της Αγγλίας. Αποφοίτησε από το Presentation College και συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Loughborough ενώ την ίδια εποχή αγωνιζόταν στην FC Reading.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Southampton και της Thatcham Town πριν αγωνιστεί στην Reading(1978-84). Ακολούθησε μια δεκαετία (1984-94) στη Wimbledon και εν συνεχεία σε Swindon Town (1994) και Sligo Rovers (1995) ενώ φόρεσε τρεις φορές τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Βόρειας Ιρλανδία λόγω της καταγωγής της μητέρας του.

Έγραψε ιστορία το 1988 όταν σκόραρε με την φανέλα της Wimbledon στον νικηφόρο για την ομάδα του τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην Λίβερπουλ. Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρήθηκε ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του ποδοσφαίρου στην Αγγλία.

Στην Sligo Rovers ξεκίνησε και την προπονητική του καριέρα όταν το 1995 ήταν παίκτης – προπονητής ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην Wycombe Wanderers πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας της Βόρειας Ιρλανδίας το 2004. Μάλιστα, κατάφερε να σώσει από τον υποβιβασμό την ομάδα από την Championship (2η κατηγορία Αγγλίας) ενώ έφτασε στα ημιτελικά του κυπέλλου FA Cup, όπου έχασε από την Λίβερπουλ με 2-1. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του συλλόγου έως σήμερα.

Ήταν Ομοσπονδιακός τεχνικός έως το 2007. Όταν ανέλαβε, η Βόρεια Ιρλανδία ήταν στην 124η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA. Αποχώρησε το 2007 με την ομάδα στην 27η θέση της ίδιας κατάταξης, την υψηλότερη που έφτασε στην ιστορία της. Πριν αναλάβει, η Εθνική ομάδα είχε συμπληρώσει 1.298 λεπτά χωρίς να πετύχει γκολ και δεν είχε πανηγυρίσει νίκη για περίπου τρία χρόνια. Όταν αποχώρησε, η ομάδα του ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του ομίλου της στα προκριματικά του Euro 2008. Στον συγκεκριμένο όμιλο αντιμετώπισε ομάδες όπως η Ισπανία, η Σουηδία, η Δανία, η Λευκορωσία, η Ισλανδία και το Λιχτενστάιν.

Για τους Βορειοϊρλανδούς είναι κάτι ανάλογο με τον Ότο Ρεχάγκελ για τους Έλληνες καθώς επί των ημερών του η ομάδα πανηγύρισε ιστορικές επιτυχίες όπως αυτή επί της Αγγλίας με 1-0 τον Σεπτέμβριο του 2005 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 και για την ίδια διοργάνωση η ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία ένα χρόνο αργότερα έφτασε στα ημιτελικά του Μουντιάλ. Επίσης, η νίκη επί της επί της Ισπανίας με 3-2 για τα προκριματικά του Euro 2008, δηλαδή επί της ομάδας που το 2008 κατέκτησε το τουρνουά. Μάλιστα η πορεία της Βόρειας Ιρλανδίας, αμέσως μετά την αποχώρησή του ήταν απόλυτα καθοδική.

Το 2007 άφησε την ομάδα της Βόρειας Ιρλανδίας και μέσα σε 32 ημέρες έσωσε την Fulham από τον σχεδόν βέβαιο υποβιβασμό. Το ίδιο πέτυχε και το 2011, όταν εργάστηκε στην Barnet σαν βοηθός προπονητή με την οποία κατόρθωσε σε μόλις τέσσερις εναπομένοντες αγώνες να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Το προσωνύμιό του είναι «the magician» (θαυματουργός) κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι επί των ημερών του τρεις ομάδες (Wycombe Wanderers, Fulham και Barnet) κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x