Επικαιρότητα

Άνανδρη επίθεση σε πρόσφυγες στην Αλεξανδρούπολη με πέτρες (video)

Κάποιοι γείτονες έριξαν νερό πάνω στα ρούχα και στις σκηνές τους.

«Βροχή» από πέτρες και νερό πάνω στα ρούχα και στις σκηνές τους πέταξαν κάποιοι «καλοί άνθρωποι» εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα έξω από την υπηρεσία ασύλου στη Χηλή Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των προσφύγων στη Δέλτα Τηλεόραση, χθες το βράδυ, προτού βρέξει, κάποιοι γείτονες έριξαν νερό πάνω στα ρούχα και στις σκηνές τους, ενώ τα ξημερώματα ένα κόκκινο αυτοκίνητο, σταμάτησε έξω από το κτίριο και οι επιβαίνοντες σε αυτό έριξαν με μανία πολλές πέτρες εναντίον τους, πετυχαίνοντας μάλιστα κάποιους σε διάφορα σημεία του σώματος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί από τους πρόσφυγες (έως αυτή την ώρα ίσως και σχεδόν όλοι) έχουν ξεκινήσει να αποχωρούν από την περιοχή, επιστρέφοντας με τρένο, κυρίως στην Αθήνα και στην Ειδομένη. Αιτία, η συσσωρευμένη ταλαιπωρία τους, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η υπηρεσία θα μείνει κλειστή για το Πάσχα για αρκετές ημέρες. Πάντως, μάλλον είναι ασφαλές να συμπεράνουμε ότι και τα χθεσινοβραδινά περιστατικά, συνέβαλαν σημαντικά στην απόφασή τους να φύγουν από την πόλη, στην οποία κάποιοι τους αγκάλιασαν, κάποιοι όμως τους είδαν και τους βλέπουν ως εχθρούς.

Δείτε το ρεπορτάζ της Γεωργίας Πεάδου στη ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



Στο μεταξύ δηλώσεις για το θέμα έκαναν στον Maximum fm 93,6 ο βουλευτής Έβρου του Σύριζα κ. Ρίζος και o Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς.

Δεν μπορεί να μετεγκατασταθεί η υπηρεσία από εδώ, θα είναι σαν να κλείνουμε την πόρτα στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε ο κ. Ρίζος ενώ συμπλήρωσε ότι δεν πρόκειται να στερηθούν τίποτα οι Έλληνες εξαιτίας αυτών των ανθρώπων, “να το καταλάβουν αυτό, δεν του παίρνουν τίποτα δικό τους.” Ακόμη ο βουλευτής είπε ότι είναι βαριά λόγια να ζητείται η απομάκρυνση της υπηρεσίας, ειδικά στις μέρες που διανύουμε. “Δεν γίνεται από τη μία να θέλουμε τη μετεγκατάσταση αυτών των ανθρώπων σε άλλες χώρες της Ευρώπης και ταυτόχρονα να μην θέλουμε να γίνονται οι διαδικασίες που πρέπει. Είναι και για λόγους εθνικού συμφέροντος που πρεπει να διατηρηθεί η υπηρεσία αυτή.” είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Πέτροβιτς είπε ότι κάποιοι κρυφίως δημιούργησαν, κρυφίως λειτούργησαν αυτή την υπηρεσία στην περιοχή μας. “Δεν πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί εδώ, θα έχουμε άλλα τεράστια ζητήματα που θα προκύψουν μέσα από την έλευση πολύ μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό. Πρέπει να μετεγκατασταθεί αλλού. Μην μας κατηγορήσει κάποιος ότι είμαστε ρατσιστες ή ότι δεν έχουμε ανθρώπινα αισθήματα. Από το 1990 οι Εβρίτες έδειξαν ποιοι είναι οι πραγματικά αλληλέγγυοι κι όχι οι εντός εισαγωγικών. Οι Εβρίτες χρόνια ταίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Οι παπούδες μας ήταν πρόσφυγες, τα παιδιά μας γίνανε μετανάστες. Έχουμε τέτοιο γραφείο και στο Φυλάκιο, αφορά όμως όσους μένουν εκεί. Υπάρχουν υπηρεσίες ασύλου μόνο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτροβιτς.

Πηγή: alexpoli.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x