Επικαιρότητα

Ανάπηρος ο 11χρονος Νικίτα

Αναπηρία στα κάτω άκρα φαίνεται να προκάλεσαν δύο από τις 21 μαχαιριές στο κορμάκι του μικρού Νικίτα από τη Ρωσία. Ο Ολλανδός δράστης οδηγείται σήμερα, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Ηρακλείου Κρήτης.

Άσχημα νέα από το νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού». Οι γιατροί που χειρούργησαν τον 11χρονο Νικίτα, ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι ο μικρός από τη Ρωσία κινδυνεύει, δυστυχώς, να μείνει παράλυτος στα κάτω άκρα. Εντός της ημέρας ο Ολλανδός δράστης απολογείται ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου Κρήτης.

Όπως είπαν οι θεράποντες ιατροί του «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», στη ράχη, στα πόδια και στο στήθος του Νικίτα υπήρχαν 21 (!) μαχαιριές.

Δύο, όμως, από τα τραύματα στη σπονδυλική στήλη έπληξαν το νωτιαίο μυελό, με αποτέλεσμα να προκληθεί κινητική αναπηρία στα κάτω άκρα του παιδιού.

Ο 11χρονος παρέμεινε στο χειρουργείο από τις 4 το απόγευμα της Τετάρτης έως και τα μεσάνυχτα. Υποβλήθηκε σε λεπτή επέμβαση με τους γιατρούς να δίνουν διπλή μάχη. Αφενός να του σώσουν τη ζωή και αφετέρου να αποτρέψουν πιθανή αναπηρία.

Οι πρώτες πληροφορίες από την Εντατική Μονάδα επιβεβαιώνουν, δυστυχώς, τους φόβους της οικογένειας και των γιατρών για κίνδυνο μόνιμης βλάβης στα κάτω άκρα του παιδιού.

Αιτία, τα δύο πιο σοβαρά τραύματα, μεταξύ του έβδομου και του ένατου θωρακικού σπονδύλου (Θ7 και Θ9 ανάμεσα στον ομφαλό και τη θηλή), με αποτέλεσμα να πληγεί ο νωτιαίος μυελός.

Την ίδια ώρα, ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ του ξενοδοχείου στην περιοχή Ανισαράς Χερσονήσου θα περάσει αργότερα σήμερα την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου.

Σε βάρος του αναμένεται να ασκηθούν σχετικές ποινικές διώξεις, με κυριότερη αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με δόλο.

Άλλωστε, ο ίδιος o δράστης ομολόγησε ότι νόμιζε πως είχε σκοτώσει το παιδί…

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x