Stoiximan Super League

Αναστασίου: «Όταν δεν βάζεις γκολ…»

Απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά όχι από την εικόνα της ομάδας του ήταν ο Γιάννης Αναστασίου μετά το φινάλε του ματς.

Ο Παναθηναϊκός έχασε το παιχνίδι από τον Ολυμπιακό στα τελευταία λεπτά και ο Γιάννης Αναστασίου, ήταν απογοητευμένος από αυτό. Ο νεαρός τεχνικός αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που χάθηκαν για τους «πράσινους» αλλά και για την ψυχραιμία που είχε ο Μήτρογλου στη φάση του γκολ.

Ακόμα σχολίασε τις αλλαγές που έκανε στο ματς, όπως και το ξέσπασμα του Τριανταφυλλόπουλου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στην συνέντευξη Τύπου:

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού: «Ευτυχώς τελείωσε το ματς. Ήταν ένα ντέρμπι, είχαμε ένα πλάνο και ξέραμε τον αντίπαλο. Προσπαθήσαμε να εγκλωβίσουμε τα ατού του Ολυμπιακού, ειδικά στα στημένα και νομίζω ότι σε όλη τη διάρκεια με εξαίρεση στα πρώτα 20λεπτα που δείξαμε φόβο, είχαμε τον έλεγχο. Όσο πέρναγε το παιχνίδι η εικόνα της ομάδας γινόταν καλύτερη και είχαμε την καλύτερη φάση με τον Μέντεζ. Στο δεύτερο η εντολή ήταν να πιέσουμε, παίρνοντας το ρίσκο με τους γρήγορους παίκτες του Ολυμπιακού.

Τα καταφέραμε και ο Ολυμπιακός μας απείλησε μόνο με ένα στημένο. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες με τον Πράνιτς, τον Φιγκερόα, τον Τριανταφυλλόπουλο, αλλά σε ένα τέτοιο ματς όταν δεν βάζεις γκολ δεν θα πρέπει να το χάσεις. Μια κακή στιγμή και δεχθήκαμε το γκολ και χάσαμε, ενώ δεν το αξίζαμε. Από τα παιδιά δεν έχω κανένα παράπονο. Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για την στήριξη και για το χειροκρότημα στο τέλος παρά την ήττα. Είμαστε μια καινούργια ομάδα σε μια δύσκολη εποχή για τον Παναθηναϊκό και κέρδισε τον σεβασμό όσων ξέρουν ποδόσφαιρο.

Δεν θέλω να είμαι μίζερος και δεν θα γίνω. Το μόνο που θα ήθελα να πω είναι ότι θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο. Τα φάουλ που σφυρίζουν σε κάθε παιχνίδι ξεπερνάνε και παιχνίδι μπάσκετ. Απαιτούμε σεβασμό και να μας αφήσουν να παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν είχα μιλήσει και ούτε θα το κάνω. Απλά θέλω να παίξουμε ποδόσφαιρο, αν κάθε επαφή είναι φάουλ, να τα δίνουν και στον αντίπαλο. Με τον Εργοτέλη δείξαμε πως έχουμε ψυχή και στη συνέχεια η ομάδα μου θα είναι πιο ισχυρή».

Για το πως έχει δουλέψει με την ψυχραιμία για τα ανάποδα σφυρίγματα: «Η αρχή μας είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο και αυτό που τους έχω πει είναι να έχουν ψυχραιμία. Για μας είναι σημαντικό να ασχολούμαστε με το παιχνίδι και όχι με τον διαιτητή. Και αδικηθήκαμε και ευνοηθήκαμε, αλλά θέλω να κοιτάνε το ματς».

Για τον Μέντεζ: «Ξέρω τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, αλλά λόγω της απραξίας θέλει χρόνο. Είναι ένα παιδί που του ασκήθηκε κριτική, αλλά δεν άλλαξε τη γνώμη μου για τον παίκτη ούτε επηρέασε τον αθλητή. Βοηθάει τους νέους παίκτες, είναι επαγγελματίας και είναι καλό που τον έχουμε στα αποδυτήρια».

Για τις ευκαιρίες: «Όταν έχεις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες και δεν τις βάζεις, όποιος και να είναι, αυτό συμβαίνει. Το θέμα είναι να είσαι ήρεμος απέναντι από τον γκολκίπερ, όπως ήταν και ο Μήτρογλου».

Για το πρόβλημα με τον Φιγκερόα και γιατί έγινε αλλαγή ο Λαγός: «Θα πρέπει να απολογούμαι; Είχε ενόχληση στο δικέφαλο και δεν ξέραμε αν θα ξεκινήσει. Δεν είχε κάνει προετοιμασία και θέλουμε να τον έχουμε στα υπόλοιπα ματς. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, συζητήσαμε και είπε πως αν δεν είναι έτοιμος 100% δεν θα παίξει. Τον εμπιστεύτηκα, εκείνος εμπιστεύτηκε τον εαυτό του. Μετά κουράστηκε και έβαλα τον Κλωναρίδη. Για τον Λαγό ήταν τακτικής, καθώς είχε κάρτα, δεν είχε καθαρό μυαλό και όσο περνούσε το παιχνίδι δεν ήθελα να δεχθούμε μια κόκκινη που θα μας στερούσε τον παίκτη».

Σε τι θα πρέπει να βελτιωθεί και αν περίμενε έτσι τον Ολυμπιακό: «Η ομάδα που άξιζε να κερδίσει ήταν ο Παναθηναϊκός, δημιουργήσαμε καλύτερες ευκαιρίες και πληρώσαμε μία φάση. Εννοείται πως χρειάζεται βελτίωση γιατί δεν είμαστε σούπερ ομάδα, δουλεύουμε καθημερινά και είναι πολλά τα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Σήμερα θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν ήρθε. Συνεχίζουμε έχουμε δουλειά μπροστά μας και αδυναμίες και θέλουμε σε κάθε ματς να είμαστε καλύτεροι».

Για τα δάκρυα του Τριανταφυλλόπουλου: «Εμείς είχαμε στόχο ο Παναθηναϊκός να γίνει ομάδα και να βγάζει υγεία. Ο Κώστας ήταν ο καλύτερος μας παίκτης και του βγήκε το... γαμώτο στο τέλος. Κανείς δεν πίστευε ότι θα χάσουμε, αλλά πήραμε μαθήματα για τα παιδιά και η ζωή συνεχίζεται. Ήταν θέμα πρεστίζ, θέμα γοήτρου και πόσο το ήθελε ο κόσμος, αλλά το χειροκρότημα ήταν καλό για τα παιδιά».

Για τον ρόμβο: «Όπως έχω πει η κατανόηση του παιχνιδιού από τα παιδιά γίνεται όλο και καλύτερη. Έτσι μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα. Σαν ομάδα έχουμε φιλοσοφία το 4-3-3, αλλά σε κάθε ματς βλέπουμε τον αντίπαλο ξεχωριστά. Ανάλογα τον αντίπαλο αλλάζουμε, έχουμε τους παίκτες, την ικανότητα και πάντα υπάρχει ένα πλάνο».

Για το γεγονός πως για πολλούς ήταν το πρώτο ντέρμπι: «Για μένα ήταν σαν τα άλλα ματς. Θέλαμε να νικήσουμε, δυστυχώς δεν μας βγήκε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x