Γενικά

Χαμός με τις εκλογές στην ΕΟΕ

Στον αέρα οι εκλογές της ΕΟΕ που είναι προγραμματισμένες για αυτή την ώρα λόγω της ξαφνικής εισαγωγής του εκ των υποψηφίων για την προεδρία, Ισίδωρου Κούβελου, στο «Ωνάσειο» με πόνους στο στήθος.

Αν και όλα έδειχναν ότι πάμε σε αναβολή των εκλογών στην ΕΟΕ, λόγω της ξαφνικής εισαγωγής του εκ των υποψηφίων για την προεδρία, Ισίδωρου Κούβελου, στο «Ωνάσειο» με πόνους στο στήθος (που αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM), αυτή τη στιγμή τα μέλη της επιτροπής δέχονται τηλεφωνήματα από τον Σπύρο Καπράλο για να προσέλθουν στη διαδικασία.

Ο Καπράλος θέλει να γίνουν οι εκλογές όπως είναι προγραμματισμένες σήμερα, διότι γνωρίζει καλά ότι το αποτέλεσμα είναι οριακό υπέρ του, την ίδια ώρα που ασκούνται αφόρητες πιέσεις από την πλευρά της παράταξης Κούβελου για την αλλαγή των συσχετισμών μέσω παρεμβάσεων στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών.

Ο Σπύρος Καπράλος προφανώς δεν λαμβάνει ιδιαίτερα σοβαρά την εισαγωγή Κούβελου στο Ωνάσειο, και τα τηλεφωνήματα που κάνει στα μέλη για να προσέλθουν στις εκλογές δείχνουν ότι πιστεύει πως η διαδικασία πρέπει να γίνει ακόμα και απόντος του Κούβελου, ο οποίος εμφανίζεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ να χάνει 14-13 αν οι εκλογές γίνουν σήμερα.

Όλα αυτά γίνονται παρά το γεγονός ότι ο προεδρεύων της επιτροπής Λάμπης Νικολάου ενημέρωνε τα μέλη ότι οι εκλογές αναβάλλονται λόγω της εισαγωγής του Ισίδωρου Κούβελου στο νοσοκομείο, έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξει νομικό κώλυμα αφού ο κ. Νικολάου έχει τοποθετηθεί στο πόστο του προέδρου της Επιτροπής από την ίδια τη ΔΟΕ.

Υπάρχει μάλιστα μία πληροφορία που λέει ότι δεν αποκλείεται να παρέμβει για το θέμα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και να πάρει την τελική απόφαση για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Σημειώνεται πως ο Σπύρος Καπράλος έχει τη στήριξη όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο δε Ισίδωρος Κούβελος στηρίζεται από τον κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η ψήφος της ΕΠΟ, με τον Βαγγέλη Γραμμένο να έχει την υποστήριξη του Ιβάν Σαββίδη.

Ο εκλεκτός των 27 ομοσπονδιών δεν θα πάρει μόνο την προεδρία στην ΕΟΕ, αλλά θα αποκτήσει προβάδισμα και για να πάρει τη θέση του Έλληνα «αθανάτου» στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, που «χηρεύει» μετά την αποχώρηση του Λάμπη Νικολάου πριν από 13 μήνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x