Europa League

Άνετα η Τορίνο, γλίτωσε τα χειρότερα η Μπριζ

Με άνεση καθάρισε» η Τορίνο την Ελσίνκι 2-0, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Europa League και βρέθηκε στην κορυφή του γκρουπ, μετά το 1-1 στο Μπριζ-Κοπεγχάγη.

Η Τορίνο νίκησε άνετα 2-0 την Ελσίνκι στο «Ντέλε Αλπι», στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του δεύτερου ομίλου του Europa League και βρέθηκε στην κορυφή του γκρουπ, αντίθετα οι Φινλανδοί έμειναν χωρίς βαθμό. «Έσωσε την παρτίδα» η Μπριζ, που ισοφάρισε στο 90' το γκολ που δέχτηκε στο 89’ από την Κοπεγχάγη στο Βέλγιο και παρέμεινε ένα βαθμό μπροστά από τους Δανούς.

Τορίνο-Ελσίνκι 2-0

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μισάωρο και έχασαν κάποιες ευκαιρίες σε αυτό το διάστημα, με πρωταγωνιστές τους μέσους και τους επιθετικούς τους, νιώθοντας ελάχιστη πίεση από τους Φινλανδούς. Έτσι, στο 35’ ο Μολινάρο εκμεταλλεύτηκε τον έξοχο συνδυασμό των συμπαικτών του και σε σχεδόν κενή εστία «έγραψε» το 1-0. Η πίεση των Φινλανδών δεν έφερε κάποια αποτελέσματα μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Στην αρχή της επανάληψης, η «γκρανάτα» μπήκε «φουριόζα» για να «καθαρίσει» την αναμέτρηση, κάτι που κατάφερε στο 58’ με τον Αμάουρι, που εκμεταλλεύτηκε άψογα την μπαλιά του Βίβες έξω από την περιοχή. Οι παίκτες των πέντε φορές πρωταθλητών Ιταλίας συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Ερικσον, που είχε αντικαταστήσει τον Ντόμπλας. Σιγά σιγά, οι γηπεδούχοι «κατέβασαν» ρυθμούς, χάνοντας, βέβαια, κάποιες ευκαιρίες και δίνοντας χώρο στους Σκανδιναβούς να δημιουργήσουν και αυτοί κάποιες ευκαιρίες, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος.

Μπριζ-Κοπεγχάγη 1-1

Οι Βέλγοι είχαν την πρωτοβουλία τω κινήσεων, όμως δεν ήταν αποτελεσματικοί μπροστά στην εστία του Αντερσεν, που κρατούσε ανέπαφη την εστία του. Μετά το 25λεπτο, οι Δανοί άρχισαν να πιέζουν τον Ράιαν περισσότερο, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι άρχισαν να χάνουν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως δεν τα κατάφεραν είτε από αστοχία, είτε από τις επεμβάσεις του Αντερσεν. Οι αλλαγές που έγιναν, «φρέσκαραν» την επίθεση, όμως η αστοχία κυριαρχούσε για τους φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1978. Έτσι, ο νόμος του ποδοσφαίρου τους τιμώρησε στο 89’, όταν ο Αμάρτεϊ δέχτηκε την ασίστ του Αντονσον και έκανε το 0-1. Όμως, απάντησαν άμεσα στο 90’, όταν ο Ραφαέλοφ έδωσε ωραία την μπάλα στον Βάσκεθ που ισοφάρισε και «έσωσε την παρτίδα».



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:


Τορίνο-Ελσίνκι 2-0
(35' Μολινάρο, 58' Αμάουρι)

Μπριζ-Κοπεγχάγη 1-1
(90' Βάσκεθ-89' Αμάρτει)


Βαθμολογία:

Τορίνο 7
Μπριζ 5
Κοπεγχάγη 4
Ελσίνκι 0


Επόμενη αγωνιστική (06/11):

Ελσίνκι-Τορίνο, Κοπεγχάγη-Μπριζ (20:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x