Επικαιρότητα

Άννα Καραμανλή: Ερώτηση στη Βουλή για το Euro-φιάσκο υπό την αιγίδα της γγ Αθλητισμού

Η τομεάρχης Αθλητισμού της ΝΔ σε ερώτηση επισημαίνει πως η διοργάνωση «στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία»

Στη Βουλή φέρνει το φιάσκο του διεθνούς αγώνα ανοικτής κολύμβησης «cross the Euro Canal 2017» που όπως έγραψε το protothema.gr κινδύνευσαν και μικρά παιδιά, η βουλευτής Β Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή.

Η τομεάρχης Αθλητισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ερώτηση που κατέθεσε στο κοινοβούλιο επισημαίνει πως η συγκεκριμένη διοργάνωση που διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού «στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία». Η ίδια εξηγεί πως οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε πρωτοφανή ταλαιπωρία και εκτέθηκαν σε σοβαρό κίνδυνο. Η Άννα Καραμανλή επικαλείται τις πολυάριθμες μαρτυρίες αθλητών που κάνουν λόγο για ανοργανωσιά, προχειρότητα και τραγικές παραλείψεις με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να κολυμπήσουν σε ισχυρά αντίθετα ρεύματα, αλλά και να υποστούν πολλά και επικίνδυνα τσιμπήματα από τσούχτρες.

Η Βουλευτής Β΄Αθηνών, αφού σημειώνει ότι στον αγώνα συμμετείχαν ανήλικα παιδιά και ΑΜΕΑ, τονίζει ότι η αποφυγή σοβαρότατου ατυχήματος υπήρξε καθαρά συμπτωματική.

Τέλος η κ. Καραμανλή, αφού υπογραμμίζει ότι η ΓΓΑ οφείλει να γνωρίζει το επίπεδο των αγώνων που αναλαμβάνει υπό την αιγίδα της και να εγγυάται για την αρτιότητα της διοργάνωσής τους, ρωτά τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη:

- Ποιο νομικό πρόσωπο ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης του αγώνα, με ποια διαδικασία και με ποιες τεχνικές προδιαγραφές;

- Ο διοργανωτής του αγώνα έχει αναλάβει στο παρελθόν τη διοργάνωση ανάλογου αθλητικού γεγονότος;

- Είχε διασφαλίσει ότι ο αθλητικός αγώνας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των συμμετεχόντων;

- Με ποιους όρους η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αναλαμβάνει υπό την αιγίδα της αθλητικούς αγώνες;

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x