Χάντμπολ

«Ανοίγει η αυλαία» στο ΔΑΪΣ

Με ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανοίγει την Παρασκευή στις 18:30 η 19η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ των ανδρών, αυτό ανάμεσα στον Δούκα και την ΑΕΚ στο «ΔΑΪΣ».

Η «Ένωση» βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς, έχοντας ως στόχο να διατηρηθεί εκεί, ενόψει και των πλέι οφ, ενώ ο Δούκας είναι στην όγδοη με 15 πόντους και θέλει να διατηρηθεί εκεί, αποφεύγοντας τα πλέι άουτ.

Τις δύο ομάδες χωρίζουν πέντε θέσεις και 11 βαθμοί, κάτι που δείχνει ότι φαβορί είναι η ΑΕΚ, ωστόσο ακόμα και η παράδοση είναι σύμμαχος της «Ένωσης». Στα τελευταία επτά ματς στην έδρα του Δούκα, η κυπελλούχος Ελλάδος έχει έξι νίκες, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Οι γηπδούχοι για τελευταία φορά νίκησαν στις 30 Ιανουαρίου 2010 με 24-23, δηλαδή πριν πέντε χρόνια.

Στον Δούκα υπάρχει αισιοδοξία για μια καλή εμφάνιση, μετά και την ισοπαλία κόντρα στον Ποσειδώνα Λουτρακίου. Ωστόσο, υπάρχει το σοκ από το νέο σοβαρό τραυματισμό του Στάθη Ζαμπούνη. Ο 25χρονος ίντερ, μετά την εξάμηνη απουσία του, λόγω εγχείρησης στον ώμο, επέστρεψε πριν τρεις εβδομάδες, αλλά θα χρειαστεί άμεσα να απουσιάσει για μεγάλο διάστημα, αφού υπέστη ρήξη προσθίου χιαστού στον αγώνα κόντρα στους Πελοππονήσιους.

Ο Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε για το ματς πως: «Θεωρώ ότι έχουμε τον πρώτο λόγο. Ο Δούκας, όμως, είναι αξιόμαχος, δεν μπορεί να υποτιμηθεί και σαφέστατα θέλει πολύ προσοχή. Αποτελείται από νέα παιδιά που, όταν καταλάβουν ότι μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη, ανεβαίνει κατακόρυφα η απόδοσή τους.

Εμείς θέλουμε τη νίκη για να έρθουμε πιο κοντά στον στόχο της τρίτης θέσης. Το ζητούμενο είναι πως θα λειτουργήσουν οι επιθέσεις, αν και οι ομάδες σταθούν όπως πρέπει στην άμυνα, που είναι το χαρακτηριστικό τους».

Από την πλευρά του, ο Φραγκίσκος Ζαλώνης επισήμανε πως: «Για όλους μας, ήταν πολύ άσχημο αυτό που συνέβη στον Στάθη. Είναι παιδί του συλλόγου, έχουμε μεγαλώσει μαζί και ήταν πραγματικά πολύ άτυχος. Παίζουμε απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας.

Κάναμε μια πολύ καλή αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά με τον Ποσειδώνα και πήραμε ένα πολύτιμο βαθμό στην προηγούμενη αγωνιστική. Αύριο το ματς θα είναι δυσκολότερο. Θα παίξουμε και για τον Στάθη. Πρέπει να βρούμε λύσεις στην άμυνα της ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x