Επικαιρότητα

Ανοιχτή γραμμή με το Brussels Group για συμφωνία

Συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη την Τρίτη, διά ζώσης οι συνομιλίες την Τετάρτη - Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σήμερα έγιναν κάποιες συγκεκριμένες επεξεργασίες, προκειμένου να μη χαθεί χρόνος σε αναλύσεις

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Brussels Group, αφού η συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες αναβλήθηκε.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη, υποστηρίζοντας πως σήμερα έγιναν τελικά κάποιες συγκεκριμένες επεξεργασίες σε διάφορα θέματα, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος σε αναλύσεις.

Σχετικά ανέφεραν: «Το Brussels Group θα γίνει δια ζώσης αύριο Τετάρτη. Σήμερα έγιναν συγκεκριμένες επεξεργασίες σε διάφορα θέματα, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Απόψε θα πραγματοποιηθεί (σ.σ. πραγματοποιήθηκε) τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς».

Στο υπουργείο Οικονομικών είχαν μεταβεί νωρίτερα για την τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης και ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης. Αργότερα, στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, που συναντήθηκε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ νωρίτερα ήταν παρούσα και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

Κατά πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη έγινε προετοιμασία για τη συγγραφή κειμένων, τα οποία ενδεχομένως θα φέρουν ακόμα πιο κοντά σε συμφωνία την Αθήνα και τους πιστωτές της.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια μέλη της διαπραγμάτευσης είχαν μείνει στις Βρυξέλλες και συνέχιζαν τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όμως η Τετάρτη είναι η ημερομηνία που θα επιστρέψουν οι επικεφαλής.

Πάντως, λίγη ώρα πριν γίνει γνωστή η αναβολή της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ανέφερε ότι το Brussels Group βρίσκεται σε διαβουλεύσεις, υπογραμμίζοντας πως αναμένει «σκληρή δουλειά» τις επόμενες ημέρες, ώστε να επιταχυνθεί η πρόοδος.

Σε ερώτηση του ανταποκριτή του «Πρώτου Θέματος» Ιωάννη Γ. Αντύπα σχετικά με την αναμενόμενη διάρκεια του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων, ο κ Σχοινάς είπε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σημειώνοντας, ωστόσο, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτιμά η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Κοινοτική πηγή από τις Βρυξέλλες, αναφέρει, όμως, πως αν και υπάρχει πρόοδος, η πολυφωνία που επικρατεί εκ μέρους μελών της κυβέρνησης, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φαίνεται να έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στους κύκλους της Επιτροπής, καθώς καταστούν δυσκολότερη τη πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε πως την Πέμπτη 28 Μαΐου αναμένεται να γίνει τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group, της ομάδας των τεχνικών κλιμακίων των υπουργείων οικονομικών της Ευρωζώνης που προετοιμάζουν τις εργασίες του Eurogroup. Αν και η ίδια πηγή δεν επιβεβαίωσε την θεματολογία της συνάντησης, εύλογα κάποιος μπορεί να υποθέσει πως το ζήτημα της Ελλάδας θα απασχολήσει τη συζήτηση.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x