Επικαιρότητα

Ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό ετοιμάζει ο στρατός

Πληροφορίες για τα στρατόπεδα στην Σίνδο και το Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μουζάλας.

Πληροφορίες για τα στρατόπεδα στην Σίνδο και το Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης έδωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Όπως είπε, τα στρατόπεδα που θα έχουν συνολική χωρητικότητα 8 χιλιάδων ατόμων, θα είναι ανοιχτού τύπου, αλλά φρουρούμενα. Όπως εξήγησε εκεί θα γίνεται ο διαχωρισμός των προσφύγων και των μεταναστών που θα παραμένουν στα κέντρα από 24 έως 48 ώρες και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, μέχρι τον Νοέμβριο πρόσφυγες ήταν το 75% με 80% των ατόμων που εισέρχονταν στην χώρα μας. Από τον Δεκέμβριο όμως αυτό έχει αλλάξει και οι πρόσφυγες αποτελούν μόλις το 45% με 55%. Όσον αφορά στον αριθμό που έχει παραμείνει στην Ελλάδα, αυτός από το σχεδόν 1 εκατομμύριο που έφτασε στην χώρα, είναι περίπου 15.000.

Με την συνδρομή του στρατού επιταχύνονται οι εργασίες για την δημιουργία hot spot σε Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο.

Ο κ. Μουζάλας θα συναντήσει σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x