Αγγλία

Άνχελ Ντι Μαρία, ένας «κόκκινος… Άγγελος»

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο Άνχελ Ντι Μαρία σε συνέντευξη που παραχώρησε, μιλώντας για την καριέρα του, τα παιδικά του χρόνια, και την απουσία του από τον τελικό του Μουντιάλ λόγω εντολής… της Ρεάλ.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Άνχελ Ντι Μαρία σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Daily Mail». Ο Αργεντινός σταρ της Γιουνάιτεντ μίλησε για την οικογένειά του, τα παιδικά του χρόνια, την καριέρα του και τον τελικό του Μουντιάλ που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω απαγόρευσης της Ρεάλ.

«Όταν είμαι σε αποστολή με την Αργεντινή, σκέφτομαι μόνο την εθνική μου ομάδα. Ήταν 11 το πρωί και οι φυσιοθεραπευτές της Αργεντινής μου έκαναν εξετάσεις στο πόδι για να δουν αν μπορούσα να αγωνιστώ στον τελικό. Εκείνη την ώρα μπήκε μέσα ο γιατρός και μου έφερε ένα χαρτί. Ήταν ένα γράμμα από τη Ρεάλ που έλεγε ότι δεν μπορούσα να παίξω. Για να είμαι ειλικρινής δεν το διάβασα. Ο γιατρός μου εξήγησε τι έγραφε. Δεν ήθελα να το διαβάσω. Δεν ήθελα καν να το ανοίξω. Το πήρα, το έσκισα και το πέταξα», είπε με πικρία ο 26χρονος που στη συνέχεια επισήμανε το πόσο σημαντικός είναι για έναν ποδοσφαιριστή ο τελικός Μουντιάλ.

«Κάθε ποδοσφαιριστής στον κόσμο γνωρίζει τι σημαίνει ένας τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Είμαι σίγουρος ότι όποιος και αν έστειλε το γράμμα, δεν ήταν ποδοσφαιριστής», ήταν τα λόγια του.

inner

Ο Ντι Μαρία γεννήθηκε το 1988 στο Ροζάριο της Αργεντινής. Ήταν ένα αρκετά ανήσυχο παιδί καθώς δεν μπορούσε να μείνει ποτέ ακίνητος. Έτρεχε συνέχεια μέσα στο σπίτι και έσπαγε τα πάντα. Ένας γιατρός συμβούλεψε τους γονείς του να τον γράψουν σε κάποιον αθλητικό σύλλογο προκειμένου να διοχετεύει την ενέργειά του σε κάποιο σπορ.

«Είπε να ξεκινήσω κάποιο άθλημα ώστε να είμαι πιο ήρεμος στο σπίτι. Δεν είπε να ασχοληθώ συγκεκριμένα με το ποδόσφαιρο, αλλά γενικά με τον αθλητισμό. Υπήρχε μια τοπική ομάδα κοντά στο σπίτι μου, η Τορίτο, και πήγαινα εκεί να παίζω ποδόσφαιρο. Όμως, όταν γυρνούσα σπίτι, πάλι τα έσπαγα όλα! Έτσι ήμουν!».

Στην Τορίτο πήγε όταν ήταν τριών ετών, όμως το ταλέντο του ξεχώριζε από τότε. Χρειάστηκε μόλις ένα χρόνο ώστε να τον ανακαλύψει κάποια μεγαλύτερη ομάδα. Αυτή ήταν η Ροζάριο Σεντράλ που τον απέκτησε με αντάλλαγμα 35(!) νεαρών ποδοσφαιριστών. Αυτή ήταν και η πρώτη μεταγραφή του Αργεντινού σταρ, σε ηλικία τεσσάρων ετών!

Τα επόμενα 15 χρόνια θα τα περνούσε στην Σεντράλ, συνδυάζοντας ποδόσφαιρο και σχολείο. Παράλληλα βοηθούσε και τον πατέρα του που διατηρούσε αποθήκες άνθρακα.

«Το να πηγαίνω σχολείο, μετά να δουλεύω με τον πατέρα μου, ύστερα να κάνω ποδήλατο για 30 με 40 λεπτά ώστε να φτάσω στην προπόνηση, μετά να προπονούμαι και τέλος πίσω στο σπίτι, ήταν δύσκολο! Αλλά πρέπει να τακτοποιείς τις υποχρεώσεις σου. Όταν είσαι τρελός για το ποδόσφαιρο, κάνεις ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να βρεις χρόνο να παίξεις».

Στα 19 του μετακόμισε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μπενφίκα, με μεταγραφή ύψους έξι εκατ. ευρώ. Ακολούθησαν τρεις σεζόν με τους «αετούς» για να τον πάρει ο Μουρίνιο στη Ρεάλ Μαδρίτης για 30 εκατ. ευρώ. Τέσσερα χρόνια αργότερα, και αφού κατέκτησε τα πάντα με τη φανέλα της «βασίλισσας», ο 26χρονος μέσος μετακόμισε στο Μάντσεστερ με την Γιουνάιτεντ να βγάζει από τα ταμεία της 75 εκατ. ευρώ για να τον ντύσει στα κόκκινα. Ο Ντι Μαρία όμως εμφανίζεται προσγειωμένος, παρά τα ποσά που έχουν δαπανηθεί για χάρη του.

«Τα σκέφτομαι όλα αυτά. Από τους 35 ποδοσφαιριστές της Σέντραλ στα 6 εκατομμύρια της Μπενφίκα και από τα 30 εκατομμύρια της Ρεάλ στα 75 της Γιουνάιτεντ. Τα σκέφτομαι αλλά ως εκεί. Κυρίως σκέφτομαι την οικογένειά μου και τις θυσίες που έκανα στη ζωή μου για την καριέρα μου. Βλέποντας το που είμαι τώρα καταλαβαίνω ότι οι προσπάθειές μου έχουν ανταμειφθεί».

inner

Μπορεί πέρσι να είχε βγει MVP του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως φέτος απουσιάζει από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς η Μάντσεστερ δεν συμμετέχει στον θεσμό. Ο ίδιος πάντως δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη σεζόν.

«Δεν ανησυχώ για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου ώστε να προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ του χρόνου. Την επόμενη σεζόν θα επιστρέψουμε και θα δίνουμε σημαντικά παιχνίδια. Έτσι πιστεύω ότι θα γίνει».

Αφού δεν αγωνίζεται ο ίδιος, ο καθένας θα περίμενε από τον Ντι Μαρία να παρακολουθεί τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εκείνος πάντως προτιμάει να αφιερώνει αυτόν τον χρόνο στην οικογένειά του.

«Δεν παρακολουθώ τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Περνάω το συγκεκριμένο χρόνο παίζοντας με την κόρη μου. Είναι πιο σημαντικό», κατέληξε.

Η κόρη του πρώην παίκτη της Ρεάλ, η Μία, είχε γεννηθεί τον Απρίλιο του 2013, τρεις μήνες πρόωρα από το φυσιολογικό. Η κατάστασή της ήταν σοβαρή και οι γιατροί δεν της έδιναν πολλές πιθανότητες ζωής. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά και πλέον, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Ντι Μαρία, η κόρη του είναι απόλυτα υγιής.

«Τέλεια! Όλα είναι τέλεια τώρα! Ήταν στο νοσοκομείο για δύο μήνες αλλά δεν υπήρξαν περαιτέρω προβλήματα. Δόξα το Θεό είμαστε μια χαρά και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στο Μάντσεστερ. Με αυτά που συνέβησαν στην κόρη μου, συνειδητοποίησα ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στον κόσμο από εκείνη. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, θες μόνο το καλύτερο για τα παιδιά σου».

inner

Με τη μεταγραφή του στην Αγγλία, ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο τόσο για τη ζωή του όσο και για την καριέρα του. Ωστόσο εκείνος είναι ευχαριστημένος με την επιλογή του.

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος που βρίσκομαι στην Γιουνάιτεντ. Είναι πολύ σημαντικό βήμα για την καριέρα μου», δήλωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους φετινούς τραυματισμούς των συμπαικτών του που έχουν φτάσει τους 40!

«Είναι κάτι ανησυχητικό, όμως δεν μου έχει γίνει εμμονή όπως σε κάποιους ανθρώπους. Συγκεντρώνομαι στη δουλειά μου και προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Μπορεί κάποιος να τραυματιστεί και λόγω ατυχίας. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που χρειάζονται περισσότερη προπόνηση λόγω προβλημάτων στη φυσική τους κατάσταση. Εγώ από την πλευρά μου φροντίζω το εαυτό μου και ελπίζω να μην πάει τίποτα στραβά», είπε ενώ μετά μίλησε για τα προσωπικά μέτρα που πρέπει να παίρνει ο κάθε παίκτης μέσα στο γήπεδο.

«Μερικές φορές πρέπει να φροντίσεις μόνος σου ώστε να μην φας κλοτσιά σε ένα ματς, αλλά το έχω συνηθίσει. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έχει μόνο την όμορφή του πλευρά. Έχει και δυνατές προκλήσεις που κάθε παίκτης πρέπει να τις αντιμετωπίσει προκειμένου να μην τον πάρει από κάτω», κατέληξε.

inner

Ο Άνχελ Ντι Μαρία ξεκίνησε δυνατά στην Αγγλία, πετυχαίνοντας τρία γκολ και μοιράζοντας τρεις ασίστ στα πρώτα πέντε του παιχνίδια με τη φανέλα των «κόκκινων διάβολων». Από τότε όμως δεν έχει καταφέρει να σκοράρει ξανά, αλλά ο ίδιος δεν ανησυχεί.

«Δεν ανησυχώ που δεν σκοράρω. Πιστεύω ότι τα πράγματα πάνε καλά από τότε που ήρθα εδώ. Τα πηγαίνω καλά σε θέματα γκολ και ασίστ. Μόνο σε ένα-δύο παιχνίδια δεν έπιασα υψηλή απόδοση, όμως πιστεύω ότι αυτό είναι φυσιολογικό μέχρι να συνηθίσω στους ρυθμούς της Αγγλίας», δήλωσε ενώ τέλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπαίκτη του και αρχηγό της Γιουνάιτεντ, Γουέιν Ρούνεϊ.

«Ο Ρούνεϊ είναι εκπληκτικός παίκτης και είναι από τους καλύτερους στον κόσμο. Τα πηγαίνουμε περίφημα οι δυο μας. Επικοινωνούμε πολύ καλά στο γήπεδο, Το να παίζεις μαζί του είναι ευχαρίστηση και τιμή. Στα 15 μου τον έβλεπα να αγωνίζεται στη Γιουνάιτεντ και τον θαύμαζα. Ήθελα να γίνω σαν κι αυτόν. Το να παίζεις δίπλα του είναι κάτι ξεχωριστό» κατέληξε.

Επιμέλεια: Γιώργος Μπινιχάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x