Επικαιρότητα

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τρεις για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου

Πρόκειται για τους αδελφούς Τζορτζ και Άλφρεντ Ντετζόρτζιο (55 και 53 ετών) και τον Βίνσεντ Μουσκάτ, 55 ετών, οι οποίοι όλοι δήλωσαν αθώοι - Δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου

Κατηγορίες εις βάρος τριών προσώπων απαγγέλθηκαν από την εισαγγελία της Μάλτας για τη δολοφονία της ερευνήτριας δημοσιογράφου και blogger, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτσια.

Πρόκειται για τους αδελφούς Τζορτζ και Άλφρεντ Ντετζόρτζιο (55 και 53 ετών) και τον Βίνσεντ Μουσκάτ, 55 ετών, οι οποίοι όλοι δήλωσαν αθώοι. Επίσης, αντιμετωπίζουν και κατηγορίες για κατασκευή βομβών και κατοχή όπλων και πυρομαχικών.

Η δολοφονία στις 16 Οκτωβρίου μέσω εκρηκτικού μηχανισμού στο αυτοκίνητό της που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό της 53χρονης δημοσιογράφου, συγκλόνισε τη μικρή νησιωτική χώρα και προκάλεσε ανησυχίες σ’ ολόκληρη την Ευρώπη για τους κανόνες δικαίου στη Μάλτα.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε αν θεωρεί ότι οι ύποπτοι εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου ή έδρασαν για δικό τους λογαριασμό.

Το δικαστήριο στη Βαλέτα διέταξε την κράτηση των τριών μαζί με άλλους επτά υπόπτους που συνελήφθησαν τη Δευτέρα καθώς και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων.

Η δολοφονηθείσα δημοσιογράφος ήταν για τρεις δεκαετίες «μία από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες του δημοσιογραφικού κόσμου», όπως είχε τονίσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Μάλτας Λουΐς Γκαλέα.

H «πένα» της ερέθιζε την κυβέρνηση της Μάλτας, αφού είχε βγάλει στη φόρα σκάνδαλα διαφθοράς. Αμαυρώνοντας την εικόνα του πρωθυπουργού της πατρίδας της, είχε αποδείξει την ανάμειξή του αλλά και συγγενών του στην πολύκροτη υπόθεση των «Panama Papers».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x