Κώστας Μιαούλης

Απαραίτητοι για ΑΕΚ ένας ηγέτης άμυνας και ακόμα ένα καλό φορ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τις απαραίτητες προσθήκες που θα πρέπει ακόμα να πραγματοποιήσει η "Ένωση" για να μπορέσει να είναι πλήρης και ανταγωνιστική τη νέα σεζόν στην Σούπερ Λίγκα.

Δεν θέλω να κρίνω τον Άρθο, αλλά όπως είπε και ο Γιώργος Τσακίρης στον ΣΠΟΡ FM όταν ενημέρωσε για την άφιξη του Ισπανού αμυντικού, για τον ηγέτη του κέντρου της άμυνας, οπωσδήποτε η ΑΕΚ θ’ αναζητήσει κάτι καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει πως ο συγκεκριμένος παίκτης, δεν μπορεί να βγει και δεν μπορεί ν’ αποτελέσει μια καλή προσθήκη, στην προσπάθεια της «Ένωσης» να γεμίσει το ρόστερ της. Εναλλακτικές λύσεις θα χρειαστούν.

Ο ηγέτης στο κέντρο της άμυνας, δεν αποτελεί τη μοναδική εκκρεμότητα. Βρισκόμαστε ακόμα, σχετικά νωρίς, στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά το τεχνικό τιμ, θεωρώ πώς θέλει να τελειώνει όσο συντομότερα γίνεται, τουλάχιστον με τις περισσότερες θέσεις και ν’ αφήσει ίσως κάποια δύσκολα για το τέλος (όπως ο Σκόκο). Για τον τελευταίο κυκλοφόρησε και το σενάριο, πως ίσως να είναι πιο εύκολο να έρθει τον Ιανουάριο, κάτι που δεν μου φαίνεται απίθανο.

Μετά και την προσθήκη του Άρθο, η ΑΕΚ, καλείται να βρει τον καλό της παίκτη για το κέντρο της άμυνας της, τον αριστερό μπακ και τον τερματοφύλακα. Όπως είναι πολύ σημαντικό και απαραίτητο να βρει έναν ακόμα σέντερ-φορ, μιας και θα πρέπει να φορτώσει επιθετικά και να έχει λύσεις στο γκολ.

Ο «Δικέφαλος», χρειάζεται στην επιστροφή του στην Σούπερ Λίγκα κι άλλον επιθετικό, αν θέλει να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό. Tις τελευταίες ώρες διαρρέουν διάφορα ονόματα που προτείνονται στην «Ένωση» για τη θέση του επιθετικού. Θεωρώ πως με όσους ακούν και διαβάζουν οι φίλοι της ΑΕΚ, μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρονται στην ομάδα. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να... συγκινείται ο «Ενωσίτης», ούτε από το όνομα του Τόρες του Πλατανιά, ούτε από τον Απόστολο Βέλλιο, με αποτέλεσμα να πέφτει σχετικό «ξενέρωμα» και να υπάρχει γκρίνια. Κι αυτό για τα διαρκείας, δεν κάνει καλό…

Ο Βέλλιος, θα μπορούσε να πάρει έστω μια ευκαιρία, αλλά σαν λύση πάγκου κατά την γνώμη μου. Για παίκτης όμως που θ’ αποτελεί ισάξια ή τουλάχιστον λύση που θα μπορεί να καλύψει κενό Τζεμπούρ ή για βασική ενδεκάδα, έστω και αν το πέρασμα του από την Βέστσαελαντ δεν ήταν αδιάφορο, δεν πείθει και ούτε είναι η ενδεδειγμένη λύση.

Η ΑΕΚ υποχρεωτικά θα πρέπει να πάει σε μια αξιόπιστη λύση που θα έχει ένα βιογραφικό με γεμάτες χρονιές και γκολ. Το γεγονός πως ο Σα κατέληξε στην Ρέντινγκ με 1.5εκ. ευρώ αποδεικνύει πως μάταια οι ΑΕΚτζήδες περίμεναν πως μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος με την συγκεκριμένη περίπτωση, αφού χρειάζονταν πολλά, για τα φετινά δεδομένα της ΑΕΚ, χρήματα. Άρα οι άνθρωποι της «Ένωσης» θα πρέπει να βρουν κάτι πιο αξιόπιστο, που να μπορεί να προσθέσει ουσιαστική δύναμη πυρός, στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x