Επικαιρότητα

Απελευθερώθηκαν όλοι οι επιβάτες από το αεροπλάνο στη Μάλτα

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τους αεροπειρατές όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους στη Μάλτα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν από τους αεροπειρατές όλοι οι επιβάτες του αεροσκάφους στη Μάλτα.

Όπως δήλωσε μέσω Twitter ο μαλτέζος πρωθυπουργός Ζοζέφ Μουσκα, συνολικά έχουν απελευθερωθεί 109 από τους 111 επιβάτες, αριθμός που περιλαμβάνει τους δύο αεροπειρατές.

Έχουν επίσης απελευθερωθεί μερικά μέλη του επταμελούς πληρώματος, με τον κ. Μουσκά να σημειώνει πως στο αεροσκάφος φαίνεται να παραμένουν οι υπόλοιποι μαζί με τους δύο δράστες.

Οι αεροπειρατές νωρίτερα απείλησαν να ανατινάξουν το αεροπλάνο, όπως μεταδίδει η κρατική μαλτέζικη τηλεόραση TVM, όμως η τοπική εφημερίδα Times of Malta μετέδωσε ότι οι δράστες είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τους επιβάτες να φύγουν εάν ικανοποιηθούν τα άγνωστα έως τώρα αιτήματά τους.

Κατά την ίδια εφημερίδα, οι αεροπειρατές έχουν δηλώσει οπαδοί του νεκρού πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Γκαντάφι. Το Airbus A320 εκτελούσε κανονικά εσωτερικό δρομολόγιο στη Λιβύη όμως οι δράστες το κατεύθυναν στη Μάλτα.

Κάποιες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, όμως σε γενικές γραμμές η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x