Τένις

Απέλυσε τον Βαλβερδού ο Μπέρντιχ

Ο Τόμας Μπέρντιχ ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας του με τον μέχρι πρότινος προπονητή του, Ντάνι Βαλβερδού, λίγες μέρες μετά την οδυνηρή ήττα στη Ρώμη απ' τον Νταβίντ Γκοφάν με 2-0 σετ (6-0, 6-0).

Μετά από 17 μήνες συνεργασίας ο Τόμας Μπέρντιχ, πήρε την απόφαση να απολύσει τον Βενεζουελάνο προπονητή, Ντάνι Βαλβερδού. Ο Τσέχος προχώρησε σε αυτή τη απόφαση, μετά τα άσχημα αποτελέσματα που είχε τον τελευταίο διάστημα. Φέτος έχει ρεκόρ 19 κερδισμένα παιχνίδια και 10 χαμένα, αλλά στα τελευταία 14 έχει μόλις 8 νίκες.

Ο ίδιος τόνισε πως έπρεπε να κάνει κάποια αλλαγή γρήγορα, αφού δεν είναι παίκτης που βρίσκεται στο ξεκίνημα της καριέρας του. Ο Τσέχος ακόμα προσπαθεί να συνέλθει, απ΄ την απρόσμενη ήττα του στον 3ο γύρο του Ιταλικού Όπεν, απ΄τον Νταβίντ Γκοφάν με (6-0,6-0).

Ο Βαλβερντού είναι μόλις 30 ετών και αυτή ήταν ουσιαστικά η πρώτη του δουλειά ως βασικός προπονητής. Απέκτησε πολλές εμπειρίες στην ομάδα του Άντι Μάρεϊ, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια (2010-2014) και συνεργάστηκε ακόμα και με τον Ιβάν Λεντλ, στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του Βρετανού.

Ο Μπέρντιχ, ο οποίος «οδήγησε» την Τσεχία στην κατάκτηση δύο Davis Cup, δεν έχει κατακτήσει ποτέ Grand Slam, ενώ ήταν φιναλίστ στο Γουίμπλετον το 2010. Τα τελευταία έξι χρόνια είναι στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, και ψηλότερα στην κατάταξη είχε φτάσει στο Νο.4 πέρσι. Ο 30χρονος δεν έχει βρει ακόμη τον αντικαταστάτη του Βενεζουελάνου.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x